Extra marechaussees voor grensbewaking

01/06
2017
De Koninklijke Marechaussee krijgt structureel 20 miljoen euro extra van het kabinet. Het geld is bedoeld om de komende jaren ongeveer 200 marechaussees meer in te zetten voor grensbewaking op lucht- en zeehavens. Dat staat in de voorjaarsnota die vandaag naar de Tweede Kamer is gestuurd.

“Met deze extra middelen investeren we in de veiligheid van Nederland”, reageert minister Jeanine Hennis-Plasschaert. Zij spreekt van een volgende stap die is gezet in de versterking van de grensbewaking.
Volgens staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie speelt de marechaussee een onmisbare rol bij de opsporing van illegale migratie en mensensmokkel. “De extra capaciteit zal de druk op de marechaussees van wie nu het uiterste wordt gevraagd verminderen.”

Nog eens 65 marechaussees

Deze zomer worden er al 135 extra marechaussees ingezet voor de grensbewaking op Schiphol. Met de 20 miljoen extra, zijn die ook in de toekomst inzetbaar. Daarnaast is de capaciteit vanaf 2018 met nog eens 65 marechaussees uit te breiden.

De marechaussees gaan met name op Schiphol aan de slag. Verder versterken ze straks de grensbewaking op andere luchthavens en in zeehavens. Daarbij wordt continu gekeken waar de inzet van de marechaussee het hardste nodig is.

Datum: donderdag 1 juni 2017, 12:12
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry