Militairen leren vechten in de jungle

23/05
2017
Prins Maurits bezocht afgelopen weekend de jungletraining van het Korps Mariniers en 11 Luchtmobiele Brigade in Belize. In de verzengende, vochtige hitte van het Belizaanse oerwoud bekwamen de militairen zich in het overleven, verplaatsen en tactisch opereren in de jungle. Ook vindt de Jungle Warfare Instructor Course plaats.

Prins Maurits in het Belizaanse oerwoud temidden van militairen van het Korps Mariniers en 11 Luchtmobiele Brigade.

De prins, reserveofficier bij de marine, werd tijdens zijn bezoek vergezeld door de Commandant Zeestrijdkrachten luitenant-generaal Rob Verkerk en Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Leo Beulen.

De jungletraining startte eind april met een de intensieve ‘Jungle Movement and Survival Course’. Hierbij ligt de focus op leven, bewegen en overleven in de jungle. In de eerste week leerden de militairen de fijne kneepjes van het spoorzoeken, jagen, vissen en het bouwen van een bivak met natuurlijke materialen.

Kompas en gezond verstand

Bij het verplaatsen door de jungle maakten de mannen gebruik van een kompas, gezond verstand en een flinke dosis basisvaardigheden. De periode werd afgesloten met een survival, waarin de cursisten alle kennis konden toepassen.

Prins Maurits vaart in het Belizaanse oerwoud met luitenant-generaal Verkerk (links voorin) en luitenant-generaal Beulen (rechts voorin).

Tactisch opereren

In het tweede gedeelte van de opleiding, de zogenoemde ‘Jungle Warfare Course’, lag de focus op vechten in de jungle. In deze periode kwamen verplaatsingen over de rivier, het leggen van hinderlagen, schietoefeningen en tactische gevechtsscenario’s aan bod. De jungletraining wordt in mei afgesloten met een pittige eindoefening, waarin alle facetten van het opereren in de jungle aan bod komen. De training wordt verzorgd door het Joint-Kenniscentrum Militair Optreden onder eXtreme Omstandigheden van het Korps Mariniers.

Belize

Belize, het voormalige Britse Honduras, ligt aan de Midden-Amerikaanse kust ingeklemd tussen Mexico en Honduras. Bijna de helft van het land is begroeid met oerwoud, waarvan een derde militair oefenterrein is. Belize is sinds 1981 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk, maar bleef wel onder bescherming van een Brits garnizoen. Dit vormde de basis van de ‘British Army Training Support Unit Belize’.

Datum: dinsdag 23 mei 2017, 14:54
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Belize, Honduras, Mexico, Verenigd Koninkrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry