Transport van paarden tussen Benelux en Frankrijk makkelijker

23/05
2017
ERMELO (EZPress) - Afgelopen week hebben Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk een memorandum van overeenstemming ondertekend om het transport van paardachtigen tussen de landen te vergemakkelijken. Het gaat hierbij o.a. om het transport tussen de genoemde lidstaten voor sportieve (wedstrijden) of culturele evenementen (keuringen). Hiervoor is geen gezondheidscertificaat (keuring door een NVWA-dierenarts) en TRACES-melding meer nodig als het gaat om niet-commercieel verkeer. Een dergelijke afspraak bestond al tussen Nederland, België en Luxemburg en daar komt per 1 juni 2017 Frankrijk dus bij.

Paardachtigen die vanaf 1 juni 2017 tussen de Benelux en Frankrijk worden vervoerd hoeven niet meer vergezeld te gaan met een gezondheidscertificaat indien de dieren:

- Terugkeren naar hun land van vertrek als het transport beëindigd is;

- Voor sportieve of recreatieve doeleinden worden bereden of geleid (of daartoe bestemd zijn), bijvoorbeeld wedstrijden;

- Deelnemen aan culturele manifestaties, zoals keuringen;

Worden geweid of voor werkzaamheden zijn bestemd, voor een maximale duur van 90 dagen;

- Worden vervoerd voor een diergeneeskundig motief, bijvoorbeeld naar een dierartsenpraktijk (met inbegrip van handelingen gericht op de voortplanting).

Het transport van slachtpaarden en de verkoop van paarden binnen de Benelux en Frankrijk vallen hier dus niet onder. Voor dergelijk vervoer is nog wel een gezondheidscertificaat benodigd.

//Einde bericht

Bron: Sectorraad Paarden

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 23 mei 2017, 13:02
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Ermelo, Frankrijk, Gelderland, Luxemburg

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry