Zesde editie Schilderij van het jaar 2017 van start

18/05
2017
RAAMSDONKSVEER (EZPress) - De zesde editie van Schilderij van het jaar is gestart. Ook dit jaar kan iedereen die schildert meedingen naar de hoofdprijs van € 2017,-. Inschrijven kan via de website en deelnemers kunnen maximaal vier afbeeldingen van werk in natte techniek voor deze wedstrijd uploaden.

Inzenden kan tot en met 30 september, waarna een vakjury en het publiek de ingezonden kunstwerken beoordelen. Naast de hoofdprijs krijgt de winnaar van Schilderij van het jaar 2017, samen met de overige finalisten, een expositie in CODA Museum in Apeldoorn. In 2016 deden 583 kunstenaars mee aan Schilderij van het jaar met in totaal 1152 schilderijen. De organisatie rekent dit jaar op 700 deelnemers.

Met de verkiezing Schilderij van het jaar beoogt de organisatie de waardering voor de hedendaagse schilderkunst en de bekendheid van de deelnemende schilders te vergroten. Daarnaast wil zij een zo groot mogelijk online overzicht van de hedendaagse schilderkunst realiseren.

Deelnemende schilders zijn geheel vrij in het onderwerp, de techniek – van aquarel tot olieverf – en het formaat van de aan te leveren werken. De stem van het publiek bepaalt wie de publieksprijs wint van Schilderij van het jaar 2017. De belangrijkste rol is echter weggelegd voor de vakjury. De juryleden hebben in hun dagelijks leven allemaal te maken met verschillende facetten van de (hedendaagse) schilderkunst. Onder hen Carin Reinders, directeur van CODA Museum in Apeldoorn, en Joop Daalmeijer, ex-voorzitter van de Raad voor Cultuur.

Naast een winnaar levert de verkiezing van Schilderij van het jaar ook tien finalisten op. Zij mogen in het voorjaar van 2018 hun werk exposeren in CODA Museum in Apeldoorn, samen met de tien finalisten van de wedstrijd Tekening van het jaar 2017.

//Einde bericht

Bron: De Kunstcollega's

Dit is een origineel persbericht EZPress News Distribution BV www.ezpress.eu

Datum: donderdag 18 mei 2017, 11:00
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Apeldoorn, Gelderland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry