Ruim 100.000 euro opbrengst ‘Golfen voor Tim’

18/05
2017
ZEEWOLDE (EZPress) - Maandag 15 mei vond op Golfbaan Het Rijk van Nunspeet de tweede editie van het Golfen voor Tim event plaats. De opbrengst: €101.900 netto! Een bedrag dat rechtstreeks naar het medicijnonderzoek gaat. Naamgever van de stichting, de 15-jarige Tim Polderman, heeft de ziekte van Leigh. Een progressieve energie(stofwisselings)ziekte waardoor 70% van de kinderen die eraan lijdt niet ouder wordt dan 18 jaar. Een medicijn lijkt dichtbij, maar er is veel geld nodig om clinical trials op te zetten.

“Over een deel van dat geld hoeft professor Smeitink van het Radboud ziekenhuis zich geen zorgen meer te maken. Want € 101.900 netto is méér dan we hadden kunnen hopen”, aldus André Polderman, vader van Tim en ondernemer. “Door het organiseren van deze bijzondere dag met vele activiteiten, een veiling en feestavond, is dit mooie bedrag bijeen gebracht”, vult Jos van Wamel als medeorganisator aan.

Joost Hage trapte de dag af met een golftrickshow, waarna de meeste deelnemers de golfbaan opgingen in teams met BN’ers zoals Ferry Maat, Klaas Wilting, Leo Beenhakker, Marcel Maijer, Piet Schrijvers en Wilbert Gieske. Het andere deel mocht mountainbiken met Outdoor Centrum Nunspeet onder leiding van Gert Jakobs. Toine van Peperstraten praatte de dag aan elkaar.

Na de activiteiten konden de ruim 160 deelnemers aanschuiven aan het diner dat opgevolgd werd door een veiling onder leiding van veilingmeester Stan van den Dobbelsteen van ‘Het Feestteam’. Een week vakantie in Portugal, een dagje racen in Zandvoort, een privé optreden van Charly Luske, diverse mooie (gesponsorde) items kwamen voorbij. De avond werd afgesloten met een optreden van laatstgenoemde én de onthulling van de netto eindopbrengst.

Het evenement werd mede mogelijk gemaakt door de inzet van een aantal lokale organisaties/personen die de Tim Foundation een warm hart toedragen: Quality AV (Audio), Grand Cafe The Lux (Verlichting), Deyval (Camera), John van der Wal (Regie), allen uit Zeewolde en Showdesign (Video) uit Nijkerk.Troost catering uit Zeewolde regelde de tenten en overheerlijke soepen.

De ‘Golfen voor Tim dag’ wordt volgend jaar weer herhaald. Informatie over dit event vindt u op www.golfenvoortim.nl Heeft u de dag gemist en wilt u toch een donatie doen? Dat kán! U kunt een bedrag overmaken via NL65INGB0676200303 t.n.v. Stichting Tim Polderman Foundation.

//Einde bericht

Bron: Tim Foundation

Foto: © John van Gelder (http://johnvangelder.nl/)

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 18 mei 2017, 07:15
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Flevoland, Gelderland, Nijkerk, Noord-Holland, Nunspeet, Portugal, Zandvoort, Zeewolde

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry