Ingetogen viering Koningsdag in Mazar-e-Sharif

27/04
2017
Nederlandse militairen in Mazar-e-Sharif hebben op het Nederlandse kamp Dutch Mountain Koningsdag met gepaste ingetogenheid gevierd. Gisteren hing de Nederlandse vlag namelijk nog halfstok uit eerbetoon voor de gesneuvelde militairen op kamp Shaheen.

Nederlandse militairen eten smakelijk van de oranje tompoucen in Mali

Vanochtend vroeg wapperde de driekleur met wimpel in de top van de vlaggenmast. Maar iets later op de ochtend kwam het bericht dat afgelopen nacht twee Amerikaanse militairen om het leven waren gekomen in Nangahar, ten zuiden van Kabul, en kregen alle eenheden op kamp Marmal het bericht de vlaggen weer halfstok te hangen.

Toost

Vanwege de ingetogen viering waren de Koningsspelen geannuleerd en de uitnodigingen aan de internationale coalitiepartners ingetrokken, maar de dag kon natuurlijk niet helemaal ongemerkt voorbijgaan. Senior National Representive (SNR) kolonel Johan Poncia las voor het gehele Nederlandse contingent het bericht aan het Koninklijk Huis voor om vervolgens met een glaasje alcoholvrij Oranjebitter een toost uit te brengen op de 50e verjaardag van onze Koning.

Overste Strick toost op de verjaardag van de Koning in Gao

Mali

Ook op andere plekken in de wereld vierden militairen de nationale feestdag, zoals in Gao, in Mali. Commandant van 1 (NLD) MINUSMA, luitenant-kolonel Gert Strick, bracht een heildronk uit op de 50e verjaardag van de Koning, in aanwezigheid van het Duitse contigent.

Strick las de reactie van Koning Willem-Alexander voor op het gelukstelegram dat zij de majesteit hadden gestuurd. De Koning sprak zijn waardering uit voor de toewijding en inzet voor vrede en veiligheid en wenste een ieder een succesvolle missie toe. Hierna werd het glas (ranja) geheven. In de middag was er een gezamenlijke sportdag met de Duitsers en ook was er gelegenheid om Oud-Hollandse spelletjes te spelen.

Datum: donderdag 27 april 2017, 20:14
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan, Kabul, Mali

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry