Nederlandse première Menuet van LOD in Chassé Theater Breda

26/04
2017
BREDA (EZPress) - Op woensdag 17 mei vindt in het Chassé Theater in Breda de Nederlandse première plaats van Menuet, een muziektheatrale bewerking van de gelijknamige roman van Louis Paul Boon door het befaamde Vlaamse muziektheatergezelschap LOD. Menuet is de laatste voorstelling in seizoen 2016-2017 uit de Internationale Selectie van het theater. Een onderscheidende reeks sublieme voorstellingen die opvielen op de belangrijkste buitenlandse festivals.

Menuet

Een man, een vrouw en een meisje delen een huis. De man slijt zijn dagen in de vrieskelder van een bedrijf. Om de tijd te doden verzamelt hij krantenknipsels van allerhande gruwelijkheden. Zijn hyperactieve echtgenote verliest zich ondertussen in het geregel van het huishouden en in het maken van kinderkleertjes die ze verkoopt via haar zwager. Het huishoudhulpje dat haar bijstaat, speelt de hoofdrol in de verlangens van de man. Die klassieke driehoeksverhouding ontvouwt zich in Menuet tot een grootse tragedie in huiskamerformaat.

LOD-componist Daan Janssens en regisseur Fabrice Murgia zetten hun tanden in de existentiële thema’s van Louis Paul Boons roman. De eenvoudige feiten worden drie maal na elkaar gepresenteerd, telkens door de ogen van een ander personage. De banale situatie krijgt hierdoor een tragische gelaagdheid. Eenzaamheid, schaamte en seksuele drift vormen de basis voor de 3D-visie op de mens die hier wordt getoond. Menuet schetst het portret van eenzame mensen die zweven tussen het normale en het abnormale, tussen zeggen en zwijgen. Daan Janssens en Fabrice Murgia gaan op zoek naar die spanning, in de overtuiging dat in die tussenzone het echte leven ligt.over

LOD

Het gerenommeerde Gentse kunstenaarshuis LOD staat al ruim twintig jaar borg voor baanbrekende opera’s en muziektheatervoorstellingen. Met een keur aan theatermakers creëert het collectief een brede waaier van projecten waarin verschillende artistieke genres elkaar ontmoeten. De LOD-artiesten worden in binnen- en buitenland geroemd omwille van hun hedendaagse benadering van het genre en ontvingen hiervoor diverse prestigieuze prijzen.

//Einde bericht

Bron: Chassé Theater

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 26 april 2017, 09:24
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Breda, Noord-Brabant

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry