Traineeship OM

25/04
2017
Wil je je inzetten voor een rechtvaardige samenleving? Wil je verder leren maar toch ook gewoon aan het werk?

Voor pas afgestudeerde masterstudenten Nederlands Recht, heeft het Openbaar Ministerie het traineeship ontwikkeld. Het traineeship is een combinatie van opleiding, persoonlijke vaardigheidstrainingen en concrete praktijkervaring, waarmee je in 12 maanden opgeleid wordt tot interventiejurist.

Hoe is het traineeship opgebouwd?
Het traineeship bestaat uit drie blokken van ieder 4 maanden. De eerste twee blokken wordt je centraal opgeleid binnen het parket CVOM, op het gebied van verkeers- en communerecht.  Voor de laatste vier maanden stroom je door naar een arrondissementsparket. Hier wordt je opgeleid om in de ‘ZSM omgeving’ te werken, waar veel voorkomende criminaliteit wordt beoordeeld door het OM en ketenpartners, zoals de politie, de Reclassering, Slachtofferhulp en de Raad voor de Kinderbescherming.

Ieder blok rond je – na een goede beoordeling – af met een deelcertificaat, en na een succesvolle afronding ontvang je na 12 maanden het zogenoemde parketvaardigheidsbewijs. Hiermee kun je je traineeship eventueel verlengen,  in dienst treden als interventiejurist of doorstromen naar de selectieprocedure voor de opleiding tot assistent-officier.

Wanneer start het traineeship?
Het traineeship start op 1 juni en op 1 oktober 2017. Op dit moment hebben wij geen plaatsen meer beschikbaar en is de werving gesloten. Houd onze website in de gaten, we zullen volgend jaar opnieuw gaan werven. Het OM voert bij de werving en selectie een actief diversiteitsbeleid, wat betekent dat wij zoeken naar kandidaten met een diverse achtergrond en een brede maatschappelijke blik.

Meer weten?
Heb je inhoudelijke vragen over het traineeship? Wij gaan graag met je in gesprek. Je kunt contact opnemen met Francien Lankhorst, operationeel manager van het CVOM. Francien is te bereiken via f.lankhorst@om.nl. Heb je overige vragen over de werving- en selectie? Deze kun je aan ons stellen via w.s@om.nl.

Datum: dinsdag 25 april 2017, 16:14
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry