Team voor Invictus Games gepresenteerd

21/04
2017
Defensie vaardigt in september 30 sporters af naar de Invictus Games in Canada. Deze wereldspelen zijn bedoeld voor (oud-)militairen die tijdens hun werk voor Defensie een fysieke of mentale beperking hebben opgelopen. Commandant 11 Luchtmobiele Brigade brigadegeneraal Kees Matthijssen presenteerde de ploeg vanmiddag in Doorn.

De deelnemers aan de Invictus Games.

De atleten komen in Toronto uit op 10 verschillende onderdelen. Vorig jaar behaalde het Nederlandse team 5 gouden, 4 zilveren en 9 bronzen medailles in Orlando, Verenigde Staten. "Dat is overigens niet het enige waar het om draait", liet Chief of Mission luitenant-kolonel Jeroen Hulst weten.

Invictus-gedachte

"Deelname ondersteunt de re-integratie, toont de kracht van sport en inspireert anderen”, zei Matthijssen tegen de ploeg. "Niet alleen de deelnemende militair is betrokkene. De directe omgeving van hem of haar maakt ook onderdeel uit van de 'invictus'-gedachte."

De Nederlandse atleten, onder wie 11 debutanten, strijden in Canada met 520 deelnemers uit 17 landen om de prijzen. Voor het eerst gaan hulphonden mee die 2 van de Nederlandse deelnemers ondersteunen.

Datum: vrijdag 21 april 2017, 15:12
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Canada, Hulst, Orlando, Toronto, Verenigde Staten, Zeeland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry