Wegwijs in het bos van de DSM-5 stoornissen

12/04
2017
ZEEWOLDE (EZPress) - Per jaar worden zo’n 7000 patiënten behandeld met als hoofddiagnose ‘een stoornis’. Dit kan zich uiten in lijdensdruk of beperkingen in het functioneren op sociaal of beroepsmatig gebied of kan hinderen bij andere belangrijke bezigheden. Dat betekent dat er meer en betere psychische hulp nodig is en zodoende heeft de overheid bepaald dat het DSM-5 systeem wordt ingevoerd als vervanging van de DSM-IV.

De overheid wil dat mensen met steeds meer gevarieerde psychosociale problemen passende hulp krijgen en dan het liefst dicht bij huis. Het is dus voor hulpverleners zoals artsen, therapeuten en verpleegkundigen van groot belang om de meetinstrumenten die met DSM-5 stoornissen te maken hebben goed onder de knie te krijgen.

Daarom heeft Vita Opleidingen B.V. een lesdag ontwikkeld waar de verschillende DSM-5 stoornissen en hun complicaties worden behandeld en worden de puntjes op diverse i’s gezet. Tijdens deze dag wordt aan therapeuten en andere zorgverleners de weg gewezen in het bos van DSM-5 stoornissen, om zo de individuele bomen te herkennen. Het is belangrijk voor de behandelaar dat duidelijk wordt wat gepaste zorg is voor deze patiëntengroep. Mede door middel van oefeningen wordt het geleerde in de praktijk gebracht.

Gezien het belang voor de therapeut en andere hulpverleners heeft Vita Opleidingen B.V. een zeer speciale aanbieding. Iedere cursist ontvangt naast de syllabus het boek Werken met DSM-5.

Er zijn vier verschillende lesdagen gepland in het najaar van 2017.

Meer informatie: www.vitaopleidingen/bij-en-nascholing

//Einde bericht

Bron: Vita Opleidingen B.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 12 april 2017, 13:25
Bron: EZPress Gezondheid
Categorie: Wetenschap
Tags: Flevoland, Zeewolde

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry