Jongeren willen weer werken met handen én hoofd

03/04
2017
DRONTEN (EZPress) - Buiten werken in plaats van op een saai kantoor? Steeds meer jongeren kiezen voor een combinatie van werken met hun hoofd, hart en handen. Op mbo Groenhorst Warmonderhof in Dronten kun je biologisch-dynamisch groenteteler, veehouder, fruitteler of akkerbouwer worden. Hier gaan leren, wonen en werken hand in hand. Elke morgen zit je in de klas, elke middag werk je op het land, in de stallen of de kas. Wil je een dagje meelopen om te kijken of deze school wat voor je is? Tot het einde van dit schooljaar worden er daarom nog drie informatiedagen gehouden: 20 april, 18 mei en 22 juni. Wel even inschrijven graag. Www.warmonderhof.nl

Warmonderhof biedt al zeventig jaar lang onderwijs in de biologisch-dynamische landbouw aan jongeren (en in deeltijd voor volwassenen) die kiezen voor een groene opleiding vol praktijkervaring. Leren door te doen is hier het credo. De school staat letterlijk op de erven van de tuinder, veehouder en akkerbouwer. Het werken en wonen op het land, mét het land en met de dieren, geeft een bepaalde verantwoordelijkheid. Je leeft mee met het ritme van de seizoenen, de planten en het vee. Je ontdekt dat ook jij deel uitmaakt van dat ritme. Warmonderhof is de enige staats erkende biologisch-dynamische landbouwopleiding in Europa. Studenten komen uit binnen- en buitenland. Zonder uitzondering zeggen ze dat Warmonderhof een indruk achterlaat voor de rest van hun leven.

Biologisch-dynamisch

Biologisch-dynamische landbouw (bd) is de landbouw van de toekomst. Het gezond omgaan met bodem, plant en dier, en de kringloop daartussen, staat in de bd-landbouw op nummer één. De bd-boer boert op een manier die de bodem en de dieren niet uitput, zodat er ook nog een toekomst is voor de generaties na ons.

De lessen

Dit mbo is een degelijke vakopleiding voor die leerlingen die houden van buiten, van doen, van leren met hoofd, hart én handen. Zodat ze op alle fronten goed voorbereid de arbeidsmarkt op gaan. De opleiding wordt op niveau 2 tot en met 4 aangeboden en duurt derhalve 2, 3 of 4 jaar. Trekker rijden gaat op deze school hand in hand met groententeelt, voedingsleer, bodemkunde, zelfontwikkeling en snoeien. Naast de praktijkstages op de boerderijen rond de school zijn er veel excursies en is er ruimte voor een halfjaar (buitenland)stage.

Na de opleiding

Afgestudeerden van Warmonderhof kom je tegen in binnen- en buitenland, als ondernemer of medewerker op grote en kleine biologische of biologisch-dynamische (zorg-)boerderijen of stadslandbouwprojecten, in allerlei uitvoerende of leidinggevende functies in natuurvoedingswinkels, groothandels of productverwerkende bedrijven. De opleiding is ook een goede opstap voor alle soorten hbo-opleidingen.

Infodagen

De infodagen worden gehouden op 20 april, 18 mei en 22 juni. Wil je langskomen? Meld je dan even aan voor één van de dagen. Dat kan via het inschrijfformulier op onze website www.warmonderhof.nl

//Einde bericht

Bron: Warmonderhof

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 3 april 2017, 14:55
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Dronten, Flevoland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry