Wijzigingen Arbowet per 1 juli 2017

03/04
2017
DEN HAAG (EZPress) - Een medewerker kan vanaf 1 juli 2017 om een second opinion van een andere bedrijfsarts vragen. Ook krijgt elke medewerker het wettelijk recht om de bedrijfsarts te spreken. Dit is onderdeel van een wetswijziging van de Arbeidsomstandighedenwet.

Voor werkgevers betekent dit dat zij verplicht zijn om een basiscontract arbodienstverlening af te sluiten waarin onder meer deze zaken zijn vastgelegd. Daarnaast moet er in overeenstemming met de OR een preventiemedewerker worden aangesteld. De preventiemedewerker werkt nauw samen met de arbodienst/bedrijfsarts. Hoewel er voor lopende contracten een overgangsrecht van een jaar geldt, is het verstandig om het contract met de arbodienstverlener te bespreken.

Alle contracten die op of na 1 juli 2017 worden afgesloten, moeten voldoen aan de wettelijke eisen. Voor alle bestaande contracten geldt dat de werkgever tot 1 juli 2018 de tijd heeft om deze aan te laten passen. Dit kan zowel door het huidige contract aan te vullen als door een nieuw contract af te sluiten. Houdt er rekening mee dat de OR instemmingsrecht heeft op het basiscontract met de arbodienstverlener.

//Einde bericht

Bron: VNG

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 3 april 2017, 12:35
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry