Hoogste waardering voor marinefregat Evertsen

24/03
2017
"Good on the final inspection. Overall very satisfactory". Met deze lovende woorden op zak, keert de Evertsen vandaag terug in Den Helder. Het luchtverdedigings- en commandofregat (LCF) is door de Britse Flag Officer Sea Training (FOST) operationeel gereed verklaard met een zeldzaam goede eindbeoordeling.

Tijdens de laatste fase van de FOST werd geoefend volgens tijdens een zeer realistisch oorlogsscenario.

De FOST vormt de laatste horde in het intensieve en uitgebreide opwerktraject dat alle marineschepen ondergaan na een onderhoudsperiode. Waar tijdens de eerste fase wordt gekeken naar de veiligheid aan boord, moet de bemanning tijdens de 6 weken durende FOST, onder gesimuleerde oorlogsomstandigheden, laten zien klaar te zijn voor inzet in het allerhoogste geweldsniveau.

Uitzonderlijk

De FOST staat bekend als een van de intensiefste en uitdagendste trainingen voor een marineschip. Het was hard werken voor de bemanning van het LCF. De blijdschap was dan ook groot toen de FOST-leiding de bemanning informeerde over de uitzonderlijke resultaten.

Tijdens de FOST had Zr. Ms. Evertsen onder meer de leiding in een taakverband van 17 oorlogsschepen tijdens een zeer realistisch oorlogsscenario. "De oprechte trots en de enorme motivatie van de bemanning waren de sleutel tot succes. De Evertsen was tijdens zijn FOST-periode een van de sterkst presterende schepen die we in lange tijd hebben gezien" staat in de eindbeoordeling.

In de commandocentrale werd onder hoogspanning gewerkt tijdens de FOST.

Inzet

Zr. Ms. Evertsen levert later dit jaar de Nederlandse bijdrage aan het NAVO-vlootverband Standing NATO Maritime Group 1 (SNMG1).

Opwerken

Meer weten over welk traject een marineschip doorloopt voor het operationeel gereed is? In de Alle Hens van vorige maand staat er alles over.

Datum: vrijdag 24 maart 2017, 14:11
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Den Helder, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry