Earth Hour 2017 - Zangmanifestatie tegen klimaatverandering

22/03
2017
AMSTERDAM (EZPress) - Merlijn Twaalfhoven, het WNF, Gemeente Rotterdam en Laatbloeien.nl slaan de handen ineen voor Earth Hour 2017. Tijdens Earth Hour doen mensen en andere stroomverbruikers wereldwijd de lichten uit om stil te staan bij het tegengaan van klimaatverandering. Aanstaande zaterdag 25 maart gaan de lichten uit op de Erasmusbrug, klinkt de première van een klimaatcompositie en wordt het metrostation Wilhelminaplein gevuld met een interactief zangstuk.

Four Drifting Seasons

Twaalfhoven heeft een stuk gecomponeerd gebaseerd op beschikbare temperatuurmetingen in de afgelopen 137 jaar. De première van `Four Drifting Seasons` vindt plaats op de Willemskade te Rotterdam rond 20.25 uur en is tevens het schakelmoment van de Gemeente Rotterdam om de verlichting op de Erasmusbrug te vervangen met energiezuinige LED-verlichting. In dit stuk hoor je hoe de akkoorden en tonen door de jaren heen veranderen en aan het eind op dramatische wijze de hoogte inklimmen. Omdat de meetgegevens geen logische melodieën vormen heeft muziektechnoloog Marco Alkema een speciale app ontwikkeld waarmee de data in zingbare noten wordt omgezet.

Resonance

Al in 2012 ontwikkelde Merlijn het vocale concept Resonance voor Earth Hour: interactief zingen met 400 zangers in de Martinikerk in Groningen. Met het publiek gaat hij op zoek naar de schoonheid en het karakter van de stem, maakt hij een statement tegen lawaai en creëert aandacht en ruimte voor de aarde en de stilte. Centraal tijdens deze editie staat hoe we onze verbintenis met elkaar en de aarde kunnen ervaren door samen te komen, te luisteren en te zingen. Op vijf andere locaties in Nederland worden er onder de noemer van het Resonance Lab tijdens Earth Hour interactieve zangevenementen georganiseerd.

Programma

Rond 20.00 uur houdt wethouder Joost Eerdmans een welkomstwoord, waarna de lichtshow op de Erasmusbrug begint. Tegen het eind van de lichtshow wordt ‘Four Drifting Seasons’ ingezet en om 20.30 uur klinkt de laatste, indringend hoge noot. Dan gaat het licht uit, deel twee van het evenement begint: ‘Resonance’ tijdens Earth Hour 2017. Al zingend lopen de zangers met publiek de brug over, de tunnel van het metrostation Wilhelminaplein in waar Earth Hour afgesloten zal worden.

Merlijn Twaalfhoven

Twaalfhoven is één van de meest avontuurlijke componisten van dit moment. Hij ontwierp eerder muzikale ervaringen voor o.a. Holland Festival, TEDx Amsterdam (opening en afsluiting in Concertgebouw), Sensation, Suntory Hall (Tokyo), Carnegy Hall (New York), Rijksmuseum.

Oproep: Zangers gezocht!

`s Middags wordt er een workshop gegeven die toegankelijk is voor iedereen die van zingen houdt en een statement tegen de opwarming van de aarde wil maken. Wat meer ervaren zangers kunnen zich ook (gratis) aanmelden om na alleen een korte voorbereiding in de avond het stuk `Four Drifting Seasons` mee te zingen. Meer informatie: www.resonancelab.eu/earth-hour-rotterdam/

//Einde bericht

Bron: La Vie Sur Terre

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 22 maart 2017, 07:34
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Amsterdam, Groningen, New York, Noord-Holland, Rotterdam, Verenigde Staten, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry