Kunst bloeit in Nederland

20/03
2017
RAAMSDONKSVEER (EZPress) - In acht grotere Nederlandse gemeenten vindt dit voorjaar Kunst bloeit plaats. In het kader van Kunst bloeit schilderen en tekenen honderden kunstenaars in de deelnemende gemeenten markante taferelen en stadsgezichten. De gemaakte kunstwerken worden aansluitend en later dit jaar regionaal geëxposeerd. Tezamen geven de kunstwerken een boeiende, kunstzinnige weergave van diverse locaties binnen de deelnemende gemeenten.

Op verschillende zaterdagen en zondagen in mei en juni trekken honderden kunstenaars door de gemeente(n) van hun keuze en leggen zij hun favoriete tafereel of stadsgezicht vast in een kunstwerk Het zijn kunstenaars die zowel binnen als buiten de betreffende gemeenten wonen.

De op de schilder- en tekendag gemaakte kunstwerken worden later dit jaar in de betreffende gemeenten geëxposeerd. Tegelijk worden de werken op de website van Kunst bloeit getoond. Aan die presentatie is een verkiezing met geldprijzen verbonden.

Kunst en cultuur zijn belangrijke waarden. Om die reden staan veel gemeenten met betrekking tot kunst en cultuur een actief beleid voor, weliswaar vaak met beperkte financiële middelen. Kunst bloeit is een landelijk initiatief, waaraan gemeenten zonder enige financiële bijdrage kunnen meedoen. Redenen voor zeven grotere Nederlandse gemeenten om dit jaar bij de eerste editie al meteen deel te nemen. De gemeenten waar Kunst bloeit in 2017 plaatsvindt zijn Almelo, Assen, Capelle aan den IJssel, Helmond, Hoorn, Roosendaal, Stichtse Vecht en Vlaardingen.

//einde bericht

Bron: De Kunstcollega's B.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu.

Datum: maandag 20 maart 2017, 15:00
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Almelo, Assen, Capelle aan den IJssel, Drenthe, Helmond, Hoorn, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Roosendaal, Vlaardingen, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry