Levende leugendetector in nieuwe RTL 5-serie Lie To Me

06/11
2009
Tim Roth, bekend van filmhits als Reservoir Dogs en The Incredible Hulk, is vanaf vrijdagavond wekelijks te zien in de nieuwe tv-serie Lie To Me op RTL 5. De misdaadserie begint om 21.25 uur, direct na het goed bekeken CSI: Miami. Lie To Me draait om Dr. Cal Lightman. “Met één oogopslag kan Lightman zien of iemand de waarheid spreekt of liegt. Hij bestudeert de meest subtiele li- chaamstaal tot in de puntjes en niemand kan iets voor hem verborgen houden“, legt een zegsman uit.

Samen met psychologe dr. Gillian Foster heeft Lightman een team opgezet dat gespecialiseerd is in het `lezen’ van mensen. Deze `Lightman Group’ ondersteunt de politie én overheid met het oplossen van de moeilijkste misdaden en het openbaren van iemands grootste geheimen. “Voor Cal Lightman heeft zijn bijzondere talent echter ook een schaduwkant. Zelfs zonder het te willen, herkent hij elke leugen. En niet alleen misdadigers liegen, maar ook vrienden en familie.”

In de eerste aflevering zoeken Cal en zijn team uit of een streng religieuze jongen schuldig is aan de moord op zijn lerares. De jongen ontkent, maar hij werd gezien op de plaats van de misdaad. Spreekt de jongen de waarheid of liegt hij? Volgens Cal heeft de jongen wel degelijk iets te verbergen. Ook moet het team er achter komen waarom een congreslid liegt over een seksuele affaire die hij niet gehad heeft.

Lie To Me is gebaseerd op het werk van psycholoog dr. Paul Ekman. Hij deed uitvoerig onderzoek naar emoties en gezichtsuitdrukkingen. Voor `Lie To Me’ werkt hij als consultant om de serie zo realistisch mogelijk te maken. Paul Ekman werkte eerder al samen met John Cleese aan het BBC programma `The Human Face’.

Datum: vrijdag 6 november 2009, 13:57
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment
Tags: Miami, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry