XRC biedt hulp tegen cyberaanvallen

07/02
2017
NISTELRODE (EZPress) - Het laatste halfjaar van 2016 zijn er honderden cyberaanvallen vanuit Rusland, China en Iran op Nederlandse instellingen en bedrijven geweest, zo meldt de Telegraaf afgelopen vrijdag.

Het gevaar van deze aanvallen is dat bedrijfsgeheimen en economische geheimen gestolen kunnen worden en daarmee het economisch verdienvermogen van het Nederlandse bedrijfsleven aangetast wordt. Stappen ondernemen tegen de landen die achter de hackpogingen zitten is zinloos.

“Als bedrijf kun je beter zorgen dat je gegevens goed beveiligd worden,” aldus Evert Ruiten, ISP Network Specialist XRC services. “We zien dat cyberaanvallen in de laatste maanden sterk toenemen. Bij een cyberaanval wordt de server overbelast met veel nutteloze verzoeken, waardoor deze steeds minder tot geen correcte verzoeken kan afwikkelen. Een cyberaanval kan een totale disruptie in een netwerk veroorzaken zodat gebruikers zelfs de meest simpele functies op een computer niet meer kunnen gebruiken.” Dat is vervelend en kost het bedrijf geld.

Daarnaast worden er steeds vaker gegevens gestolen. De gedupeerde instantie is wettelijk verplicht dit te melden op straffe van een hoge boete. Maar omdat de gestolen gegevens meestal worden gekopieerd en niet verdwijnen zoals bij een gestolen laptop, is het lastig om datadiefstal zelfs maar op te merken.

Om dergelijke aanvallen te detecteren en te voorkomen, levert XRC services professionele Internet Security diensten. Deze diensten worden buitenshuis geleverd, waardoor het netwerk van de klant geen last ondervindt van prestatieverlies.

“Cyberaanvallen worden vaak uitgevoerd in het weekend. De aanvallers verwachten dat op deze dagen er minder alert gekeken wordt naar het netwerk. Gelukkig bewaakt XRC 24 uur per dag, 7 dagen in de week en worden aanvallen ook in het weekend herkend en tegengehouden.”

//Einde bericht

Bron: XRC services Group

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 7 februari 2017, 09:49
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: China, Iran, Rusland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry