Omzet koeriers stijgt, omzet zeevaart daalt

13/06
2016
DEN HAAG (EZPress) - De omzet van koeriers steeg in het eerste kwartaal van 2016 met bijna 9 procent ten opzichte van 2015. Daarentegen daalde de omzet van de zeevaart met ruim 6 procent. De omzetontwikkeling van de transportsector was nog net positief: een toename van 0,2 procent. Dit meldt CBS in de Kwartaalmonitor transport en logistiek.

Koeriers behaalden de grootste omzetstijging binnen de transportsector. Alsmaar toenemende internetverkopen zorgden voor meer werk voor koeriers en een omzetstijging van bijna 9 procent. Ook luchthavens en verhuizers behaalden aanzienlijk meer omzet, respectievelijk ruim 8 procent en 7 procent. De omzet van de taxibedrijven steeg voor het derde kwartaal op rij en was in het eerste kwartaal van 2016 ruim 6 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

De omzet van de zeevaart daalde in het eerste kwartaal met ruim 6 procent ten opzichte van een jaar eerder. In deze op de wereldeconomie geori├źnteerde markt staan de vrachtprijzen onder druk door overcapaciteit. Ook bij de expediteurs en de opslagbedrijven kon minder omzet in de boeken worden geschreven.

//Einde bericht

Bron: CBS

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 13 juni 2016, 09:27
Bron: EZPress Transport en Logistiek
Categorie: Weer en Verkeer

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry