ACM publiceert definitieve leidraad gezamenlijke inkoop geneesmiddelen

24/06
2016
DEN HAAG (EZPress) - ACM heeft een leidraad opgesteld om ziekenhuizen en zorgverzekeraars te informeren over de ruimte die de concurrentieregels bieden voor gezamenlijke inkoop van geneesmiddelen voor de medisch-specialistische zorg. ACM signaleert dat inkopers soms terughoudend zijn om samen te werken, ook als dat in het belang van pati├źnten en verzekerden is. Met de leidraad wil ACM meer duidelijkheid bieden over de mogelijkheden binnen het kader van de concurrentieregels.

Eerder publiceerde ACM een concept van de leidraad. Belangstellenden konden reageren. Ook organiseerde ACM twee rondetafelgesprekken met bestuurders van inkoopcombinaties van ziekenhuizen en met zorgverzekeraars om hen de gelegenheid te geven vragen te stellen en aan te geven of er nog onduidelijkheden zijn. Op basis van de reacties heeft ACM de leidraad op punten verduidelijkt.

De informatie op de website zal worden aangevuld met antwoorden op enkele veelgestelde vragen over gezamenlijke inkoop en de concurrentieregels.

//Einde bericht

Bron: ACM

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 24 juni 2016, 09:11
Bron: EZPress Gezondheid
Categorie: Wetenschap

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry