Capital Circle crowdfunding spreekt bij Cijfermeester

24/06
2016
HAMPSHIRE BOSHOTEL IN OVERBERG (EZPress) - De accountant/boekhouder is vaak het eerste aanspreekpunt in het MKB wanneer over financiering van bedrijfsplannen wordt gesproken. Vaak zijn zij de regisseur van de kredietzijde van de balans.

Inmiddels is de bank niet meer de enige financiƫle dienstverlener die in overweging kan worden genomen. Informele investeerders aantrekken via een crowdfunding platform kan een aantrekkelijke optie zijn. Crowdfunding heeft zijn eigen kenmerken. Waar moet men rekening mee houden? Coert Coomans spreekt om 13:30 onder andere over:

- Aan welke eisen moet de accountant/boekhouder voldoen bij een kredietaanvraag via crowdfunding? Op die manier weet elke partij waar hij of zij aan toe is, wordt de doorlooptijd voor het verkrijgen van de lening verkort en krijgt de investeerder volledige transparantie.

- Aan welke eisen voldoet een goed businessplan?

- De wetgeving rond crowdfunding is nog in volle ontwikkeling, onder meer de AFM die de regels per 1 april verscherpt heeft. onder meer is een investeerderstoets ingevoerd en de mogelijkheid om een investering binnen 24 uur te annuleren voor particulieren.

Datum: vrijdag 24 juni 2016, 13:00
Bron: EZPress Beurs
Categorie: Economie

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry