Opbrengst kunst naar Amnesty International

08/09
2016
RAAMSDONKSVEER (EZPress) - De Annual Dutch Art Fair staat dit jaar in teken van het thema ‘vrijheid van meningsuiting’. Om dit thema meer vorm te geven is een bijzondere samenwerking aangegaan met Amnesty International. Onderdeel van deze samenwerking is onder andere een verkoopexpositie waarbij een substantieel deel van de opbrengst naar Amnesty International gaat. Vrijdag 23 september opent Serge-Henri Valcke de beurs en expositie tijdens de VIP Preview.

Het vrij kunnen uiten van je mening en gevoel is een mensenrecht; dat geldt ook voor kunstenaars. Het is dus niet verwonderlijk dat de Annual Dutch Art Fair en Amnesty International elkaar gevonden hebben.

Opbrengst voor Amnesty

De ADAF begint op vrijdag 23 september met een speciale benefiet VIP-avond volledig in teken van dit recht. Kunstenaars en bezoekers staan dan in woord en beeld stil bij de kernwaarden van Amnesty International: vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Bart van Kuijk, Hoofd Fondsenwerving en Marketing, spreekt namens Amnesty International over het thema `vrijheid van meningsuiting`. Vervolgens zal acteur en fotograaf Serge-Henri Valcke de beurs officieel openen.

Zowel op deze VIP-avond als op de beursdagen zaterdag 24 en zondag 25 september kunnen kunstliefhebbers en -kopers de thematische expositie bekijken verdeeld over ruim 80m2 wand. Voor deze expositie konden deelnemende kunstenaars een kunstwerk beschikbaar stellen. Bij verkoop gaat tussen de 25% en 100% van de opbrengst van het kunstwerk naar Amnesty International. De kunstwerken zijn nu online te bekijken en kunnen ook al gekocht worden: www.adaf.nl/amnesty/

Verder krijgen alle donateurs van Amnesty International een gratis toegangskaart tot de beurs en schenkt de ADAF € 2,- per ingeleverd kaart aan het goede doel.

ADAF

Op de Annual Dutch Art Fair 2016 (23, 24 en 25 september, World Fashion Centre / Beursplaza in Amsterdam) tonen 200 professionele kunstenaars hun mooiste werken. Van figuratief tot abstract en van traditioneel tot progressief. Naast veel schilderijen en grafiek, worden ook objecten van brons, keramiek, glas en andere materialen geëxposeerd en verkocht. Meer dan 1.700 werken zijn te zien en vaak voor vriendelijke prijzen rechtstreeks van de kunstenaars te koop.

Datum: donderdag 8 september 2016, 11:00
Bron: EZPress Beurs
Categorie: Economie
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry