Groenewegen derde in chaotische massasprint

10/03
2017
DEN HAAG (EZPress) - Dylan Groenewegen is derde geworden tijdens de vijfde etappe van Parijs-Nice. In een chaotische sprint naar Bourd-de-Peage moest Groenewegen de Duitser André Greipel en Fransman Arnaud Demare voor zich laten gaan. Alaphilippe blijft leider.

“Het was vrij hectisch’, zegt Groenewegen na de finish. “Ik had geen keuze en moest vroeg aan gaan. Toen Greipel erover heen, kwam merkte ik meteen dat hij sterker was. Als je verliest omdat iemand sterker is, moet je het daarmee doen. We mogen tevreden zijn met een derde plek in dit veld.”

Volgens Groenewegen heeft de ploeg het vandaag goed gedaan, nadat er tijdens de derde rit de verkeerde kant van een rotonde werd genomen. “Dinsdag verknalde wij het zelf, vandaag hebben wij dat aardig rechtgezet. Na het klimmetje reden mijn ploeggenoten mij naar voren. In de finale hebben we lang gewacht en zijn we goed bij elkaar gebleven.”

Het wachten om aan te gaan is volgens Groenewegen een goede verbetering. “We proberen steeds langer te wachten voordat we met de sprinttrein aan gaan. Dat ging vandaag goed. Vorig jaar, tijdens de Tour, durfden we niet te wachten. Als je ziet hoe we dat nu doen, mogen we daar tevreden mee zijn.”

Parijs-Nice is voor Groenewegen een van de voorbereidingskoersen voor de Tour. De sprinttrein heeft vandaag opnieuw een stap gezet. “In dit deelnemersveld derde worden en de sprinttrein op de rails houden is goed. Nog een klein beetje verbeteren en dan kunnen we richting de Tour gaan werken.”

Frans Maassen

“Het was een stuk beter dan dinsdag. We hadden de goede spirit om Dylan goed af te zetten. Dat is gelukt, maar er waren twee renners sterker”, aldus ploegleider Frans Maassen. “Het is klasse dat hij na zijn valpartij weer mee kan sprinten. Ik heb vandaag die grinta gezien om er alles voor te doen. Dit was onze laatste kans. Het is niet gelukt, maar met deze presentatie moeten we tevreden zijn.”

Team LottoNL-Jumbo verloor vandaag een belangrijke helper van Steven Kruijswijk. Stef Clement was ziek en moest de koers verlaten.

Meer over de sprinttrein in deze video: https://youtu.be/3E55i5z9vts

//Einde bericht

Bron: ACM

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 10 maart 2017, 07:56
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Frankrijk, Parijs

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry