Radio 2 bezoekt Nederlandse militairen in Mali

20/02
2017
“Ik stond te springen om mee te gaan. Nu had ik de kans om te zien hoe Nederland het doet in Mali.” Radio-deejay Paul Rabbering aarzelde geen moment toen hem werd gevraagd of hij vorige week mee wilde naar de militairen in Mali. Zijn reportages zijn vanavond en morgenavond te horen tussen 18.00 en 20.00 uur op NPO radio 2.

Eigenlijk zou collega Wouter van der Goes mee gaan maar die werd vlak voor vertrek ziek. Daarom kreeg Rabbering de kans erachter te komen hoe Nederlandse militairen in Mali werken, leven en ontspanning vinden. “Ik heb als student journalistiek eindoefeningen voor SFOR meegemaakt en dat vond ik al interessant. Dus om nu mee op patrouille te mogen met de mannen en vrouwen in Mali was voor mij wel het hoogtepunt van de reis. Ik was namelijk heel benieuwd hoe de militairen omgaan met de lokale bevolking.”

Persoonlijke reportages

Rabbering vond de militairen, ook op patrouille, aardige en toegankelijke mensen die zorgden voor behoorlijk persoonlijke reportages. “Ondanks de zware bewapening op de grote voertuigen zijn de militairen zelf heel relaxed. Ik heb kunnen zien dat de burgers daar heel positief op reageren. Ze hebben door dat die buitenlandse militairen hier voor de vrede zijn, voor peacekeeping.”

Valentijnspost

Aan het bezoek had KRO-NCRV een Valentijnsactie gekoppeld. Het thuisfront en andere luisteraars werden gevraagd brieven en kaarten te sturen naar ‘hun’ militairen. Daar is massaal gehoor aan gegeven. Het radioteam bracht zo’n 1.000 kaarten, brieven en tekeningen voor Valentijnsdag mee naar Kamp Castor in Gao.

De reportages van Rabbering worden op internet ondersteund door beeld. Ze zijn te zien op het YouTube-kanaal van NPO Radio 2.

Datum: maandag 20 februari 2017, 11:30
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Goes, Mali, Zeeland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry