Spectaculaire demonstratie sluitstuk Bison Drawsko (video)

16/02
2017
Flitsen, knallen, laag overkomende gevechtsvliegtuigen, vlammende pantservoertuigen en rennende militairen. De hoofdingrediënten van de spectaculaire Fire Power Demo die gisteren als sluitstuk diende voor het tactische gedeelte van de internationale oefening Bison Drawsko in Polen.

Ongeveer 200 militairen uit verschillende landen in militaire voertuigen, vliegtuigen en helikopters toonden hun vaardigheden tijdens de demonstratie. 100 vip’s waren getuige van een gesimuleerde aanval op een kolom van logistieke voertuigen.

Video: Fire Power Demo

Download deze video

HD MP4-video

Video | 16-02-2017 | 01:28 | mp4 | 65,7 MB

Oefenen op brigadeniveau

Het belangrijkste doel van Bison Drawsko was het oefenen van defensieve en offensieve operaties op brigadeniveau. De grootste Nederlandse militaire oefening in 15 jaar vond plaats in het scenario van een grootschalig conflict. De landmacht organiseerde de oefening en had 43 Gemechaniseerde Brigade als grootste oefende eenheid.

Internationaal

De Nederlandse militairen werden vergezeld door Poolse, Duitse, Canadese, de Estse, Belgische en Amerikaanse soldaten. Hiermee kwam het totale aantal militairen op 4.600. “Het verbeteren van de internationale samenwerking was dan ook een zeer belangrijk onderdeel van dit project”, zei oefenleider brigadegeneraal Jan Swillens. “Bovendien bood het oefenterrein qua faciliteiten en omvang unieke mogelijkheden.”

Grote klus

Voor een aantal eenheden, zoals het Bevoorradings en transportcommando komt er nog een grote klus aan. Zij zorgen voor het transport van al het oefenmateriaal terug naar Nederland. Voor deze eenheid geldt: first in, last out.

Datum: donderdag 16 februari 2017, 17:13
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Polen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry