Gemalto presenteert de sterkste encryptieoplossingen om data in de cloud, bij bedrijven en in netwerken te beschermen

15/02
2017
Nieuwe SafeNet Luna HSM en 100 Gbps High Speed Encryptie (HSE) bieden de hoogste snelheid en beste prestaties om data te versleutelen

Amsterdam, 15 februari 2017 – Nu data encryptie steeds breder wordt ingezet om gevoelige applicaties en informatie te beschermen, presenteert Gemalto, wereldleider in digitale beveiliging, twee nieuwe oplossingen die bedrijven ongeëvenaarde snelheid, prestaties en veiligheid bieden bij het versleutelen van gegevens in de cloud, in apps en in bedrijfsnetwerken.

De nieuwe SafeNet Luna HSM 7 (Hardware Security Module) biedt een schaalbaar platform om een zo hoog mogelijk aantal cryptografische operaties tegelijkertijd uit te voeren. Dit omvat onder meer encryptie, decryptie, authenticatie en digitale ondertekeningen, terwijl volledige, fraudebestendige bescherming voor cryptografische sleutels wordt geboden. De nieuwe mogelijkheden maken het voor bedrijven mogelijk om encryptie op grote schaal te ondersteunen en beschermen een nog groter aantal encryptiesleutels die gevoelige informatie en applicaties in de cloud en on-premise moeten beveiligen.

Tevens presenteert Gemalto ook de nieuwe 100 Gbps SafeNet High Speed Encryptor die ongeëvenaarde prestaties levert. Deze oplossing beschermt op grote schaal gegevens en gevoelige communicatie in netwerken met een grote capaciteit. De nieuwe SafeNet CN9100 High Speed Encyptor, ontwikkeld door Gemalto en encryptiepartner Senetas, versleutelt netwerkverkeer op Laag 2 om informatie, die binnen netwerken, tussen bedrijven en in de cloud wordt verzonden, te beschermen (met snelheden tot 100 Gbps).

Tijdens de RSA Conference 2017 zullen deze nieuwe oplossingen, die onderdeel zijn van het uitgebreide portfolio van databeschermingsoplossingen van Gemalto, worden voorgesteld.

“Nu bedrijven het Internet of Things (IoT) en cloud-based applicaties steeds meer omarmen, worden ook de eisen om big data het hoofd te bieden hoger. Het gestroomlijnd managen van databeveiligingscontroles is essentieel geworden bij het beschermen van data die beweegt tussen bedrijven, multi-cloud omgevingen, netwerken en apparaten,” zegt Dirk Geeraerts, identity en data protection expert bij Gemalto. “Dit vereist van organisaties dat ze meer cryptografische operaties in dezelfde of in kortere tijd uitvoeren. Hiervoor hebben ze een gemakkelijke, schaalbare manier nodig om zowel ‘data in motion’ als ‘data at rest’ te beveiligen.”

“Omdat bedrijven voor de uitdaging staan om steeds meer data, identiteiten, transacties en verbindingspunten te moeten beveiligen, is schaalbare en soepele dataencryptie cruciaal,” zegt Garret Bekker, principal security analist bij 451 Research. “Het is niet langer een optie om maar één deel van het ecosysteem te beveiligen, maar beveiliging is vereist gedurende de gehele levenscyclus van data, zowel in de cloud, binnen het bedrijf en op alle plekken in het netwerk.”

Datum: woensdag 15 februari 2017, 11:27
Bron: Marcommit
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry