‘Stoottroepen’ New Delhi en Toronto winnen ambassadeprijs 2017

03/02
2017
DEN HAAG (EZPress) - De ambassades van New Delhi (India) en Toronto (Canada) hebben de Ambassadeprijs voor de beste grote en kleine post gewonnen. De prijs werd vanmiddag overhandigd aan de winnende ambassadeurs door Steven Lak van Evofenedex en Hans de Boer van VNO-NCW. Zij deden dat op de ambassadeursconferentie van het ministerie van Buitenlandse Zaken. ‘De ambassades vormen onze ‘stoottroepen’ in het buitenland’, zei Hans de Boer.

Bedrijven in Nederland zijn zeer tevreden over de diensten van ambassades en consulaten, blijkt uit onderzoek van ondernemersorganisaties Evofenedex, VNO-NCW en MKB-Nederland. ‘De posten doen belangrijk werk voor bedrijven’, zei Hans de Boer. Zij zien kansen en openen soms deuren die anders gesloten blijven. Het is van belang dat bedrijfsleven en overheid goed samenwerken in de handelsbevordering. Zeker in het huidige tijdsgewricht. Nederland is voor zijn welvaart ook voor een belangrijk deel afhankelijk van de export. Met deze prijs zetten we de posten in het zonnetje‘.

Handige tips

‘Juist kleinere bedrijven hebben baat bij de ondersteuning vanuit het posten-netwerk’, vindt Michaël van Straalen, voorzitter van MKB-Nederland. ‘Internationaal ondernemen is voor het mkb niet eenvoudig. De ambassades weten dat en hebben hun deur openstaan voor handige tips, informatie, hands-on ondersteuning maar ook voor concrete hulp bij geschillen. Met deze prijs geven we de best beoordeelde posten graag de waardering die zij verdienen.’

Gemiddeld 8,7

De Ambassadeprijs van Evofenedex, VNO-NCW en MKB-Nederland is in 1983 ingesteld om meer aandacht te vragen voor het belang van het economisch werk op diplomatieke posten en om de waardering van dat werk tot uitdrukking te brengen. De prijs is voor de zeventiende keer uitgereikt. De bijna 800 geraadpleegde bedrijven waardeerden de Nederlandse ambassades gemiddeld met een 8,7. Dit is iets lager dan het gemiddelde in 2015 (9,3). De jaren daarvoor was dat cijfer een 8,6 (2012), een 8.9 (2010) en een 8,5 (2008 en 2006). Ondernemers zijn het meest tevreden over de persoonlijke inzet, de proactieve aanpak en de directe hulp die ambassades bieden.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 3 februari 2017, 09:12
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Canada, Delhi, India, Toronto

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry