Deejay Wouter van der Goes gaat naar Mali

13/01
2017
NPO Radio 2-presentator Wouter van der Goes brengt op Valentijnsdag, dinsdag 14 februari, een bezoek aan Kamp Castor in Mali. Dat maakte hij gisteren samen met minister Jeanine Hennis-Plasschaert bekend in het KRO-NCRV-programma op Radio 2.

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert met disc-jockey Wouter van der Goes.

De presentator wil met eigen ogen zien hoe het er aan toe gaat bij de Nederlandse militairen in Kamp Castor in Gao in het noorden van Mali. "Ik stap in een wereld die voor mij en voor veel luisteraars onbekend is", aldus Van der Goes. "Militairen doen tijdens een missie bijzonder en belangrijk werk, maar we weten er weinig van. Luisteraars willen bijvoorbeeld weten waarom Defensie bepaalde missies uitvoert, hoe het is om te worden uitgezonden en hoe de dagen van militairen er daar uitzien. Wat doen ze bijvoorbeeld als ze niet aan het werk zijn? Zijn ze wel eens bang? Wat eten ze? Dat wil ik voor mijn luisteraars gaan uitzoeken."

Brieven en kaarten voor militairen

De disc-jockey neemt, als hij afreist naar Mali, valentijnskaarten van familie, vrienden en luisteraars van NPO Radio 2 mee voor de militairen in Kamp Castor. "Ik wil de mensen daar in Mali, onze jongens en meisjes, een hart onder de riem steken. Het lijkt me te gek als ik daar aankom met grote postzakken vol valentijnskaarten en dan niet alleen van bekenden van de militairen. Iedereen kan en mag een kaartje sturen", zegt Wouter.

Minister Hennis steunt zijn actie; "Een kaartje sturen is zeker belangrijk voor de militairen, want ze werken daar onder moeilijke omstandigheden en support van het thuisfront - en zeker van de hele samenleving – telt zwaar voor ze."

Van der Goes wil graag met zakken vol post naar Mali.

E-mailen of opsturen

Een kaart sturen naar de Nederlandse militairen in Mali kan op 2 manieren: per post of per e-mail. Het adres: KRO-NCRV Wout2day, t.a.v. Missie Mali, 's Gravelandseweg 80, 1217 EW, Hilversum. De kaart e-mailen kan via missiemali@radio2.nl. Kaarten moeten voor 28 januari binnen zijn bij het programma.

De Militaire Post Organisatie in Utrecht zorgt ervoor dat de kaarten in Mali komen.

Elke dag te beluisteren

Tijdens het verblijf in Mali gaat Van der Goes ook reportages maken. Die worden op zijn maandag 20 en dinsdag 21 februari uitgezonden. Het programma Wout2day is van maandag tot en met vrijdag op NPO Radio 2 te beluisteren tussen 18.00 uur en 20.00 uur.

Datum: vrijdag 13 januari 2017, 13:22
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Goes, Hilversum, Mali, Noord-Holland, Utrecht, Zeeland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry