Afscheid van veteranenicoon Ted Meines

05/01
2017
“Een man van principes, waarnaar hij ook handelde. Een man die zich volledig inzette voor wat in zijn ogen goed en juist was. Een man die ook het voortouw nam om dingen te veranderen die hij niet goed vond.”

Luitenant-generaal buiten dienst Ted Meines (augustus 2015)

Met die woorden omschreef Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht luitenant-generaal Bart Hoitink de onlangs overleden luitenant-generaal buiten dienst Ted Meines. Vandaag namen familie, vrienden en dierbaren afscheid van de ‘vader der veteranen’. Dat gebeurde in crematorium Meerbloemhof in Zoetermeer, niet ver van zijn woonplaats Leidschendam.

Tot de laatste dag strijdbaar

Naast de IGK sprak ook Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp over zijn ontmoetingen met generaal Meines. Vooral tijdens het laatste bezoek, een week voor zijn overlijden, maakte de ‘veteranenoudste’ een diepe indruk op Middendorp.

“Hij wist al langere tijd dat het einde naderde. Iedere keer als we elkaar tegenkwamen pakte hij me met beide armen vast en fluisterde hij: ‘Tom, hou me vast’. Ondanks dat bleef hij tot de laatste dag strijden voor zijn veteranen. Ik heb hem beloofd dat wij dat stokje overnemen en dat wij verder gaan bouwen op de basis die hij heeft gelegd.”

Volgens dochter Sonja was Meines een zeer betrokken vader en opa. “En zoals een militair betaamt is hij strijdend ten onder gegaan.”

Militair eerbetoon

Een artillerie draagploeg bracht de kist van generaal Meines naar de uitvaartlocatie. Andere militairen vormden een erehaag en een erepost. Tijdens de afscheidsdienst speelden muzikanten van de Fanfare Bereden Wapens.

De volledige afscheidsceremonie is terug te kijken op het Youtube-kanaal van Defensie.

Downloads

Toespraak Commandant der Strijdkrachten bij uitvaart luitenant-generaal b.d. Ted Meines Toespraak tijdens herdenkingsdienst luitenant-Generaal b.d. Ted Meines door de Commandant der Strijdkrachten, Generaal Tom...

Toespraak | 05-01-2017

Datum: donderdag 5 januari 2017, 18:00
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Zoetermeer, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry