Levenslang in de binnenstad? Raadsleden in gesprek met bewoners uit de binnenstad

05/11
2009
05-11-2009

De gemeenteraad brengt op dinsdag 17 november 2009 een bezoek aan de binnenstad. Het thema is dit keer 'Levenslang in de binnenstad'?. Onlangs hebben organisaties in de binnenstad afspraken gemaakt om de voorzieningen voor senioren te verbeteren. Het resultaat daarvan is een samenwerkingsovereenkomst, 'Wijkakkoord Binnenstad'. De gemeenteraad is benieuwd wat bewoners van deze afspraken vinden. De wijkbijeenkomst is van 20.00 tot 22.00 uur in Buurthuis De Sjuut (Moutstraat 2).

Een ontmoetingscafé voor senioren in het Bartholomeus Gasthuis, meer aangepaste huurwoningen en een digitale woningtest voor (oudere) huiseigenaren. Slechts een greep uit de ideeën en afspraken die woningbouwcorporaties, zorginstellingen, welzijnsorganisatie Cumulus en gemeente hebben gemaakt. De komende jaren willen zij gaan werken aan voldoende geschikte woningen, goede zorgvoorzieningen en activiteiten voor ouderen. Maar hoe ervaren senioren het wonen in de binnenstad? Maken zij zich zorgen om de toekomst? Welke voorzieningen kunnen beter? Zijn de gemaakte afspraken voldoende of moet er meer gebeuren? De raadsleden horen het graag. De signalen en aandachtspunten gebruiken zij bij hun werk in de gemeenteraad.

Programma19.45 uur Zaal open, ontvangst met koffie en thee20.00 uur Welkom door Wim Rietkerk, raadslid en contactpersoon van de gemeenteraad voor de binnenstad20.05 uur Vraaggesprek met de ondertekenaars van het 'Wijkakkoord Binnenstad: wonen, welzijn, zorg' onder leiding van de avondvoorzitter 20.30 uur Reacties en vragen uit de zaal21.00 uur Pauze21.15 uur Tips en tops voor de ondertekenaars: wat moeten zij zeker doen?22.00 uur Afsluiting en napraten met een drankjeNoot voor de mediaU vindt meer informatie op www.utrecht.nl/binnenstad. Hier kunt u onder meer het afsprakendocument 'Wijkakkoord Binnenstad' downloaden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wijkbureau Binnenstad of de Griffie van de gemeenteraad. E-mail binnenstad@utrecht.nl / Griffie.gemeenteraad@utrecht.nl Telefoon 030 – 286 00 00

Datum: donderdag 5 november 2009, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry