OM verheugd over start RIEC Noord

05/11
2009
Op 5 november 2009 gaat het Regionaal Informatie en Expertisecentrum Noord (RIEC Noord) van start. Het RIEC speelt een rol bij het uitwisselen van informatie tussen de verschillende partners, waaronder het OM.

 

Vanuit het Openbaar Ministerie (OM) wordt de oprichting van een RIEC Noord toegejuicht en verwelkomd. Pas als bestuurlijk tegenhouden van georganiseerde criminaliteit niet werkt, is repressief optreden geboden, aldus hoofdofficier Van Capelle uit Assen.

Met name de bijdragen van het bestuur en de Belastingdienst in dit samenwerkingsverband worden zeer gewaardeerd.

 

In het persbericht dat het RIEC op maandag 2 november verzond, is onder andere te lezen dat het RIEC de samenwerking van gemeenten, justitie, politie, Belastingdienst en bijzondere opsporingsdiensten ondersteunt voor wat betreft de programmatische aanpak van georganiseerde misdaad in Noord Nederland.

Een andere taak van het RIEC is het monitoren van bestuurlijke rapportages. Het RIEC kan eraan bijdragen dat het OM samen met de (bestuurlijke) partners een slag kan maken in de programmatische aanpak van de georganiseerde criminaliteit.

 

Tijdens een congres ter gelegenheid van de officiële start van het RIEC Noord, dat op donderdagmiddag 5 november 2009 plaatsvindt, wordt op symbolische wijze het convenant voor samenwerking en informatie-uitwisseling ondertekend.

Datum: donderdag 5 november 2009, 11:26
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Assen, Drenthe

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry