Nieuwe gedragscode zet aan tot nadenken, niet tot afvinken

09/12
2016
DEN HAAG (EZPress) - De nieuwe Corporate Governance Code getuigt van realiteitszin door de focus te leggen op waardecreatie op de lange termijn en internationale aansluiting te zoeken. Zelfregulering bewijst zich weer als een instrument om gedrag te beïnvloeden. Dat zegt VNO-NCW in reactie op de herziene code die donderdag is gepresenteerd door de Monitoring Commissie Corporate Governance onder leiding van Jaap van Manen.

Internationale context

Volgens VNO-NCW zet de gedragscode ‘aan tot nadenken, niet tot afvinken’. De ondernemingsorganisatie vindt het positief dat bij de bepalingen over risicomanagement gekeken is naar de internationale context. ‘We zitten niet op een eiland.’ Ook heeft de Monitoring Commissie rekening gehouden met de administratieve belasting van de code voor kleinere beursfondsen, en zijn de bepalingen over beloningen sterk gedereguleerd. ‘Ook dat getuigt van realiteitszin.’

Diversiteit en cultuur

Beursgenoteerde ondernemingen die onder de code vallen worden aangemoedigd om diversiteit binnen het bedrijf ‘maximaal’ aan de orde te stellen. Dat leidt tot synergie met waardevolle initiatieven als Talent naar de Top en Topvrouwen.nl, aldus VNO-NCW. Daarnaast zet de code aan tot het bespreken met de medezeggenschap van de cultuur binnen het bedrijf. De ondernemingsorganisatie benadrukt daarbij dat corporate governance maatwerk blijft en afwijkingen van de code gerechtvaardigd kunnen zijn.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 9 december 2016, 10:45
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry