Geschilbesluit Klesch en TenneT over verlaging transportvermogen

29/11
2016
DEN HAAG (EZPress) - TenneT TSO B.V. (TenneT) heeft een verzoek van Klesch Aluminium Delfzijl B.V (Klesch) op onjuiste gronden afgewezen. TenneT heeft artikel 3.7.7 van de Tarievencode Elektriciteit te beperkt uitgelegd. Daarom heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de klacht van Klesch hierover gegrond verklaard.

Waar gaat het geschil over?

In de fabriek van Klesch heeft een calamiteit plaatsgevonden waardoor Klesch een lager transportvermogen nodig had dan zij in eerste instantie had opgegeven. Klesch heeft TenneT verzocht om verlaging van het transportvermogen op grond van artikel 3.7.7 van de Tarievencode Elektriciteit. Dit artikel geeft een afnemer de mogelijkheid om gecontracteerd transportvermogen onder bepaalde voorwaarden te verlagen. TenneT heeft dit verzoek afgewezen. Klesch heeft ACM gevraagd of dit terecht was.

Wat is het oordeel van ACM?

ACM heeft op 31 oktober 2016 in dit geschil geoordeeld. Volgens ACM heeft TenneT het verzoek van Klesch op onjuiste gronden afgewezen. ACM heeft de klacht van Klesch dan ook gegrond verklaard.

//Einde bericht

Bron: ACM

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 29 november 2016, 08:07
Bron: EZPress Transport en Logistiek
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Delfzijl, Groningen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry