Simulatiecentrum luchtmacht geopend

24/11
2016
De gemeente Gilze en Rijen is vanaf vandaag een vliegveld rijker. Virtueel dan. Vliegbasis Gilze-Rijen krijgt er met de opening van het luchtmacht simulatiecentrum een digitale zusterbasis bij.

Commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Dennis Luyt in 1 van de vliegtuigsimulatoren.

In een hal van de voormalige Ericssonfabriek in Rijen staan 2 ultramoderne vliegtuigsimulatoren opgesteld. Een voor het C-130 Hercules transporttoestel en een voor het KDC-10 tankervliegtuig. Vliegers en boordwerktuigkundigen kunnen zich in deze simulatoren trainen in vrijwel alle aspecten van het militaire vliegen.

Ook het droppen van parachutisten uit een C-130 is te beoefenen in de simulatoren.

Levensecht

Parachutisten of ladingen droppen en uitwijkmanoeuvres maken bij inkomende raketten. Dat is voor C-130-vliegers levensecht na te bootsen. KDC-10-bemanningen kunnen onder talloze weersomstandigheden F-16’s bijtanken en moeilijke landingen oefenen. Keer op keer, zonder kerosine te verstoken, zonder geluid te produceren én zonder risico.

Vlieguren

De simulatoren zijn zo realistisch dat bemanningsleden een groot deel van hun vlieguren tegenwoordig ook virtueel mogen maken. Belangrijk, want toestellen zijn door inzet of defecten niet altijd beschikbaar voor trainingsvluchten. De simulatoren staan nagenoeg altijd paraat.

Aanscherpen

De kolossale apparaten waren tijdelijk gehuisvest in Hoofddorp. Nu staan ze permanent op een steenworp afstand van het thuishonk van de helikoptervloot. Behalve de 2 simulatoren telt het simulatiecentrum ook moderne instructielokalen. Bemanningsleden kunnen daar elk aspect van iedere trainingsvlucht terugkijken. Door de filmopnames scherpen de vliegers hun vaardigheden en samenwerking sneller aan.

Datum: donderdag 24 november 2016, 17:12
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Gilze en Rijen, Noord-Brabant

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry