ACM keurt fusie Waterlandziekenhuis en Westfriesgasthuis goed

23/11
2016
DEN HAAG (EZPress) - De Autoriteit Consument en Markt (ACM) keurt de fusie tussen het Waterlandziekenhuis in Purmerend en het Westfriesgasthuis in Hoorn goed. De ACM oordeelt dat er door de fusie nauwelijks iets verandert in de keuzemogelijkheden van patiënten en zorgverzekeraars. Daarom staat de ACM de fusie toe.

Uit onderzoek van de ACM blijkt dat er weinig patiënten zijn die deze twee ziekenhuizen als alternatief van elkaar zien. Als patiënten niet naar het ziekenhuis in de eigen regio gaan, kiezen ze eerder voor een ziekenhuis in Alkmaar, Den Helder of Amsterdam om daar behandeld te worden. Daardoor concurreren de twee ziekenhuizen nauwelijks met elkaar.

Wat zeggen zorgverzekeraars en cliëntenraden over de fusie?

De zorgverzekeraars en de cliëntenraden van beide ziekenhuizen zijn overwegend positief over deze fusie. De cliëntenraden geven aan dat de fusie noodzakelijk lijkt voor het behoud van de ziekenhuiszorg in de regio. Zorgverzekeraars concluderen dat er niet zoveel verandert in de mogelijkheden om te onderhandelen met de ziekenhuizen. Immers, de patiënten kiezen niet tussen een van deze twee ziekenhuizen, maar gaan naar een ander ziekenhuis.

//Einde bericht

Bron: ACM

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 23 november 2016, 08:44
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Alkmaar, Amsterdam, Den Helder, Hoorn, Noord-Holland, Purmerend

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry