Plan voor slimmere grensbewaking Schiphol winnaar VenJ innovatieprijs

22/11
2016
Slimmere en efficiëntere grensbewaking op Schiphol. Daarmee heeft het bedrijf Open Remote de Veiligheid Innovatie competitie van het ministerie van Veiligheid en Justitie gewonnen. De prijs werd uitgereikt door minister Van der Steur.

Met nieuwe software kan uit grote hoeveelheid continue veranderende data, informatie gefilterd worden over wachtrijen en drukte bij bepaalde pieren op Schiphol. Teamleiders van de Koninklijke Marechaussee kunnen deze informatie gebruiken om de inzet snel aan te passen. Hiermee kan de veiligheid gewaarborgd blijven en tegelijkertijd worden wachtrijen verkort. De prijs is E200.000,- waarmee Open Remote, in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, een pilot gaat starten om zo het idee in de praktijk te brengen.

Thema van de wedstrijd was dit jaar big data. Volgens de jury blinkt het idee van Open Remote uit in haalbaarheid, toepasbaarheid en het gebruik van open source software. Ook prijst de jury het feit dat een complex onderwerp op begrijpelijke wijze wordt gepresenteerd.

Minister Van der Steur: “Deze competitie stond dit jaar in het teken van vernieuwende oplossingen voor intelligente data-visualisatie. Oftewel: hoe halen we uit al die enorme en continu groeiende datastromen de voor onze veiligheid belangrijke informatie? Open Remote is daar uitstekend in geslaagd en ik kijkt uit naar de resultaten van de pilot.”

Datum: dinsdag 22 november 2016, 18:09
Bron: Ministerie van Justitie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry