Ampelmann klaar voor de cloud met flexibele licenties

21/11
2016
AMSTELVEEN (EZPress) - Ampelmann Operations B.V. was op zoek naar een toekomstvaste contractvorm voor haar Microsoft licenties als ook naar manieren om kosten te reduceren. Op basis van advies van inovativ stapt ze over naar het Cloud Solution Provider (CSP) programma van Microsoft. Binnen het CSP-programma is het mogelijk per maand op- en neer te schalen met licentie aantallen, en bespaart ten opzichte van haar bestaande MPSA-contract.

(b)Inspelen op de cloud(/b)

Inovativ wees Ampelmann al vroeg in de besprekingen op het nieuwe CSP-programma dat afgelopen zomer door Microsoft gelanceerd werd, waardoor Ampelmann nu in staat is om te besparen op haar maandelijkse licentiekosten. Emile Smeets, verantwoordelijk voor Microsoft licentie-advies bij inovativ: “En het mooie is, bestaande Microsoft cloud tenant kan gewoon omgezet worden – zonder technisch impact”. Een ander bijkomend voordeel voor Ampelmann is dat ze met de geboden oplossing per maand kan bijstellen, al naar gelang de behoefte. Ook heeft ze nu één aanspreekpunt bij inovativ voor techniek en licenties.

(b)Optimaal gebruik(/b)

Ralf Hermsen, IT-manager bij Ampelmann: “We zijn blij met de kostenbesparing, maar ook erg tevreden met de flexibele vorm van licentieafname. Onze vorige licentiepartner verlengde telkens het bestaande contract. Tijdens de gesprekken met inovativ bleek dat er veel meer mogelijkheden zijn met CSP. Inovativ heeft ook gelijk de omzetting geregeld zonder impact voor onze gebruikers. Door de combinatie van diepgaande technische kennis van inovativ en de licentie expertise kunnen we ons nu richten op het optimaal gebruiken van de Microsoft cloud oplossing.“

(b)Verdere optimalisatie(/b)

Emile Smeets van inovativ ziet het als een verdere stap in strategisch samenwerken met Ampelmann: “We hebben een unieke combinatie van kennis, met onze 10 MVP’s weten we alles van de techniek van de Microsoft cloud oplossing, maar combineren dat telkens met de diepgaande kennis over de abonnementen en licentievormen. Zo wijzen we onze klanten tijdens projecten ook op de Hybrid Use Benefit waardoor er niet opnieuw voor Windows Server licentie betaald hoeft te worden in Azure. Dat stelt de inovativ consultant in, zodat de besparing direct actief is”.

(b)Volledige ontzorging(/b)

Met haar LiveCare dienstverlening kan inovativ ook voorzien in het technische en functioneel beheer van de cloud diensten. “Advies, implementaties, licenties en beheer op een geïntegreerde manier zodat er maximaal wordt geprofiteerd van de Microsoft cloud; precies wat elk bedrijf op dit moment zoekt in het tijdperk van digitale transformatie. Inovativ is daarmee één van de eerste in de markt.” laat Menno Barger, Partner Account Manager bij Microsoft weten.

(b)About Ampelmann Operations B.V.(/b)

Ampelmann is the global leader in offshore access solutions and sets new standards in safety with its motion compensating systems and services. The vision of Ampelmann is to make offshore access as easy as crossing the street. The unique Ampelmann systems with fully motion compensating gangways allow safe, efficient and reliable transfers of personnel and cargo from vessels to offshore oil & gas platforms, turbines, F(P)SO’s and all other fixed and floating structures at sea. Ampelmann has offices in Delft, Singapore, Qatar, Brazil, Aberdeen, Brunei and Houston. More than 3 million people have already walked to work safely on more than 200 projects worldwide.

//einde bericht

Bron: INOVATIV

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Datum: maandag 21 november 2016, 10:00
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Amstelveen, Brunei, Delft, Houston, Noord-Holland, Qatar, Singapore, Verenigde Staten, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry