Van efficiëntere grensbewaking Schiphol tot beter beeld welzijn kind in kwetsbare situatie door te leren van big data

18/11
2016
Finalisten strijden titel ‘winnaar veiligheid innovatie competitie 2016’ met het meest innovatieve big data idee.

De challenge

Hoe zet je groeiende, ongestructureerde en veranderende data om in intelligente data visualisatie? Dit is het onderwerp van de Veiligheid Innovatie Competitie (VIC) 2016.

De overheid beschikt over enorme hoeveelheden data. Van politie, defensie, het gevangeniswezen tot de Koninklijke Marechaussee. In deze overheidsdata zit informatie verborgen die Nederland veilig en rechtvaardig kan hoúden. Maar hoe weet je precies wat je nodig hebt? Hoe spot je een trend, welke relevante verbanden zijn er te leggen? En bovenal, hoe kom je aan visualisaties waarmee onze mensen aan de slag kunnen en die voldoen aan alle privacy regels?

Nederlandse MKB-ers hebben hun inspiratie vertaald in de meest inventieve inzendingen. De winnaar wordt op het Innovatiecongres Veiligheid en Justitie op 22 november door minister Ard van der Steur bekend gemaakt en krijgt 200.000 euro om zijn voorstel samen met de overheid te ontwikkelen.

Documenten

De vijf finalisten Informatie finalisten die strijden om de titel ‘Winnaar veiligheid innovatie competitie 2016’ met het meest innovatieve big...

Publicatie | 18-11-2016

Datum: vrijdag 18 november 2016, 11:20
Bron: Ministerie van Justitie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry