Studenten verrijken Defensie

08/11
2016
De eerste 3 studenten met een baan bij de krijgsmacht hebben sinds vandaag een militaire rang. Zij werken ongeveer 1 dag per week als reservist. Met deze werkstudenten haalt Defensie nieuwe kennis binnen en krijgt bovendien de kans de jongeren zó enthousiast te maken dat zij na hun studie ook voor een baan kiezen in de militaire organisatie.

Van links naar rechts: de studenten Hak, Prinse, Lammerts van Bueren en Leonoor van Poelgeest.

Bij het drietal met een rang gaat het om de korporaals Hugo Prinse en Erik Lammerts van Bueren en om sergeant Jeroen Hak.

Prinse studeert informatica en werkt bij de Marine aan een systeem om drones onder water aan te sturen. Lammerts van Bueren houdt zich bezig met geneeskunde en is aan de slag als luchtmachtreservist bij de Defensie Gezondheidszorg Organisatie. Hak bekwaamt zich in de lucht- en ruimtevaarttechniek en is betrokken bij het ontwikkelen van een satelliet bij Bureau Space van de Luchtmacht.

Aanmelden kan

Het werven van studenten gebeurt op initiatief van Jong Defensie om de band tussen jong hoogopgeleiden en Defensie te versterken. Er zijn werkplekken op een kazerne, vlieg- of marinebasis waar de jongeren hun specialisme kunnen inzetten. Aanmelden kan via: werkenbijdefensie.nl/ werkstudent

Leonoor van Poelgeest studeert bedrijfskunde, economie en management. Ze gaat binnenkort aan de slag bij de luchtmacht.

Datum: dinsdag 8 november 2016, 15:08
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry