Vlaams-Nederlandse regeringstop

31/10
2016
Op 7 november 2016 vindt in Gent overleg plaats tussen afvaardigingen van de Nederlandse en Vlaamse regeringen. De top illustreert de hechte band tussen Nederland en Vlaanderen en heeft als doel de samenwerking op diverse terreinen te versterken.

In het stadhuis van Gent start het regeringsoverleg met bilaterale gesprekken tussen minister-president Rutte en minister-president Bourgeois en tussen de overige aanwezige ministers. Aansluitend vindt een plenair overleg plaats. Hier gaan de bewindspersonen in gesprek met verantwoordelijke bestuurders en ondernemers over gezamenlijke projecten die de concurrentiepositie van Nederland en Vlaanderen verder kunnen versterken.

Deelnemers aan de Vlaams-Nederlandse top zijn naast de beide ministers-presidenten aan Nederlandse kant minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu, staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken. Aan Vlaamse kant zijn dat minister Crevits van Onderwijs, minister Tommelein van Energie, minister Weyts van Mobiliteit en minister Muyters van Economische Zaken. Het is de derde keer dat beide regeringen in deze vorm met elkaar spreken. In 2011 vond de top plaats in het Vlaamse Bornem. In 2013 was dat in Maastricht.

Na afloop van Vlaams-Nederlandse regeringstop nemen minister-president Rutte en minister-president Bourgeois deel aan de Informele Top van Vlaanderen in De Bijloke in Gent. Deze jaarlijkse internationale bijeenkomst brengt cultuur en ondernemen samen en staat deze keer in het teken van 'De wortels van het internationaal ondernemerschap'. Beide ministers-presidenten houden hier een toespraak.

Datum: maandag 31 oktober 2016, 15:15
Bron: Ministerie van AZ
Categorie: Algemeen
Tags: Limburg, Maastricht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry