Mariniers lopen marathon voor kinderen in Jemen

29/10
2016
Met een estafettemarathon liepen de 11 mariniers van het zogenoemde Vessel Protection Detachement (VPD) meer dan 800 euro bij elkaar. Dat gebeurde aan boord van de Red Zed II in het Arabisch Basin. Het geld is voor Save The Children. Dit goede doel zet zich in voor kinderen in het door burgeroorlog verscheurde Jemen.

De bemanning van de Red Zed II liep 11 rondes met de mariniers mee.

Bedenker sergeant Bert: “Als marinier kwamen wij ooit op om vrede en veiligheid in de hele wereld te bevorderen, op deze manier kunnen we ook in dat land iets betekenen.”

Een rondje dek over de Red Zed II telt 360 meter.

Startschot

De zeesoldaten beveiligen de Red Zed II tegen piraten terwijl het van Egypte naar Sri Lanka vaart. Nadat ze vrijdag de High Risk Area veilig hadden verlaten, was er tijd voor een benefietmarathon. Nog voor het eerste daglicht, om 06:00 uur, gaf de kapitein van de Red Zed het startschot. De lopers begonnen 15 seconden na elkaar. Zou de estafette 1 voor 1 worden gelopen, dan zou die tot het middaguur duren. Dat was met de tropische temperatuuur in het gebied niet verantwoord.

71 kilometer

De marathon was overigens niet geheel accuraat. De zeesoldaten liepen ieder 21 rondjes van 360 meter als saluut aan hun eenheid: 21 Raiding Squadron. Hierdoor legden zij ruim 75 kilometer af. Bovendien besloot ook de bemanning van de Red Zed II deel te nemen. Zij brachten het totaal op 143 kilometer. “De bemanning en mariniers zijn echt samengekomen om kinderen in Jemen te helpen”, vertelt Bert. “Zo hebben we een mooi bedrag opgehaald.”

Datum: zaterdag 29 oktober 2016, 13:55
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Egypte, Jemen, Sri Lanka

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry