Daar boven in die bergen…

27/10
2016
Het weer wordt steeds wisselvalliger. En dat is nu precies wat zo’n 250 mariniers nodig hebben. Ze zitten namelijk midden in een 5 weken durende bergtraining. Die begon 10 dagen terug in het Schotse Garelochhead.

Waarom die nodig is? Omdat mariniers overal ter wereld, onder alle weersomstandigheden en op elk terrein moeten kunnen opereren. Hoe de vlag erbij staat, wilde de Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp zelf wel eens zien. Dus begaf hij zich de afgelopen 2 dagen onder de leden van de Marine Combat Group. Het verslechterende weer betitelt instructeur majoor der mariniers Gerrit Jan als mooi. “Dit voor de mentale factor en drills die worden gehouden,” legt hij uit.

Vechten

Onder toeziend oog van Middendorp leggen de zeesoldaten een mars door de bergen af. Hij heeft veel bewondering voor de mannen: “ Het is een indrukwekkende training onder deze barre omstandigheden."
Die mars is niet het enige dat de militairen in deze fase van de training moeten ondergaan. Ze moeten ook navigeren en zich verplaatsen. In een later stadium staan de mannen ook oefengevechten in de bergen te wachten. Gerrit Jan: “Tijdens de eindoefening moet de eenheid in diverse scenario’s laten zien wat ze de afgelopen weken allemaal hebben geleerd.” Overigens zijn de mariniers er dan nog niet, want na de bergtraining staat een koudweertraining in Noorwegen op het programma.

Datum: donderdag 27 oktober 2016, 16:03
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Bergen, Limburg, Noord-Holland, Noorwegen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry