Ruim 4000 handtekeningen en 2000 kindertekeningen voor behoud Wetenschapsknooppunten

26/10
2016
De petitie werd aangeboden in de vorm van een groot boek met meer dan 2000 tekeningen gemaakt door leerlingen in het basisonderwijs. Volgens de 4000 ondertekenaars van de petitie leveren de Wetenschapsknooppunten een belangrijke bijdrage aan het bevorderen van nieuwsgierigheid naar wetenschap en technologie in het basisonderwijs. De petitie werd aangeboden door een delegatie van leraren, de expertcommissie van de Wetenschapsknooppunten en de voorzitter van de Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten (VSNU).  

Onderwijsbegroting

Marijke Weijland, leerkracht van de Montessorischool in Westervoort, lichtte de petitie toe en overhandigde die aan de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van de Tweede Kamer. Die gaat het verzoek inbrengen in het gesprek over de onderwijsbegroting in de Tweede Kamer. 

Bedanken

De Wetenschapsknooppunten willen iedereen die de petitie heeft ondertekend en verspreid enorm bedanken voor de steun. Het was voor hen geweldig te ervarem dat zo veel mensen achter de Wetenschapsknooppunten staan. Zij hopen dat de petitie het ministerie overtuigt, en dat alle twaalf knooppunten in Nederland ook na 2016 gecontinueerd kunnen worden.

Datum: woensdag 26 oktober 2016, 12:42
Bron: Universiteit Utrecht
Categorie: Wetenschap
Tags: Gelderland, Westervoort

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry