Schultz met handelsmissie naar Iran

21/10
2016
Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) brengt samen met een delegatie van Nederlandse bedrijven van zondag 23 oktober tot vrijdag 28 oktober een bezoek aan Iran. Met het bezoek wil de minister de economische banden aanhalen zodat de Nederlandse bedrijven toegang tot de Iraanse markt krijgen.

In 2015 zijn na het nucleaire akkoord de economische sancties voor Iran opgeschort. De Nederlandse regering heeft zich daarna ingespannen om goede economische relaties met Iran op te bouwen. Eerder bezochten de ministers Koenders en Kamp het land al.
Minister Schultz richt zich specifiek op het bevorderen van de handelsrelatie op het terrein van havenontwikkeling, maritieme technologie , water- en deltamanagement en watertechnologie.

Minister Schultz: “Iran heeft, na bijna een decennium gesloten te zijn geweest voor Westerse bedrijven, een enorme behoefte aan kennis en producten op terreinen waar Nederland goed in is. Zo kent het land grote uitdagingen op het gebied van water. Er is een steeds beperktere hoeveelheid water beschikbaar om de bevolking van drinkwater te voorzien en voldoende water beschikbaar te hebben voor de industrie en de landbouw. Voor Nederlandse bedrijven liggen er tal van kansen op het gebied van efficiënt watergebruik, waterzuivering en het ontzilten van water. Ook op het gebied van havens en logistiek hebben we met onze bedrijven veel te bieden.”

De handelsdelegatie voert gesprekken met Iraanse ministeries in Teheran en er zijn ontmoetingen tussen Nederlandse en Iraanse bedrijven. Deze ontmoetingen zijn erop gericht de onderlinge samenwerking te bevorderen. Ook is er een bezoek aan de Iraanse havenstad Bander Abbas voorzien. Iran investeert de komende jaren veel in de ontwikkeling van havens. Zo wordt de haven van Chandahar, vlak bij de Pakistaanse grens, uitgebouwd. Ook de haven van Bandr Abbas wordt uitgebreid en vernieuwd. Nederlandse bedrijven als BAM, Van Oord en de Haven Rotterdam hebben hiervoor veel expertise en maken ook deel uit van de Nederlandse delegatie.

Voor het onderdeel havens en havenontwikkeling reizen de volgende bedrijven mee:
BAM International, Damen Shipyards, Port of Rotterdam, Royal Boskalis Westminster, Royal IHC, STC Groep, Van Oord en WItteveen + Bos. Voor het onderdeel water van de handelsmissie reizen de volgende bedrijven mee: Adverio Waste systems, Amstelland, Berson UV, Dutch Water Authorities, Interact Smart Solutions, Witteveen + Bos, RMX Tech en het Netherlands Water Partnership.

Datum: vrijdag 21 oktober 2016, 10:09
Bron: Rijkswaterstaat
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Iran, Rotterdam, Teheran, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry