Rutte: ‘Nobelprijs Chemie fantastisch nieuws voor fundamenteel onderzoek in Nederland’

07/10
2016
‘Ik denk echt dat dit fantastisch nieuws is voor het fundamentele onderzoek in Nederland waar professor Feringa en zijn medewerkers de afgelopen jaren mee bezig zijn geweest. Ik wil dan ook wel zeggen dat heel Nederland trots is op deze Nobelprijs en de winnaars hiermee wil feliciteren.’

Met die woorden prees minister-president Rutte de Groningse chemicus Ben Feringa na afloop van de wekelijkse ministerraad. Woensdag maakte het Nobelcomité bekend dat Feringa, samen met een Amerikaanse en een Franse collega, de Nobelprijs voor Scheikunde krijgt.

Tweet Minister-president

@MinPres

Fantastisch nieuws. De Groningse hoogleraar Ben Feringa wint Nobelprijs voor de Scheikunde. Gefeliciteerd! #trots

12:34 05 okt, 2016

Regeer Retweet deze tweet 131

Bewaar deze tweet als favoriet 242 Volg @MinPres

Nobelprijs voor de Vrede

Vandaag werd bekend dat de Colombiaanse president Santos de Nobelprijs voor de Vrede krijgt voor zijn inspanningen om een einde te maken aan decennia van bloedvergieten in zijn land.

Rutte: ‘President Santos heeft de afgelopen jaren het leiderschap getoond dat nodig was dit ongelooflijk complexe vredesproces om dat mogelijk te maken. De prijs is ook een aanmoediging voor iedereen die streeft naar vrede in Colombia, vooral ook om door te gaan op de weg naar een definitief einde van dit conflict. Ik hoop met het Nobelcomité dat het conflict ook inderdaad zo spoedig mogelijk helemaal ten einde zal zijn na al die jaren van bloedvergieten.’

Tweet Minister-president

@MinPres

President Santos is een imponerend en moedig man. Terecht dat hij Nobelprijs krijgt voor zijn inspanningen voor vrede in Colombia.

16:23 07 okt, 2016

Regeer Retweet deze tweet 3

Bewaar deze tweet als favoriet 5 Volg @MinPres

Datum: vrijdag 7 oktober 2016, 15:15
Bron: Ministerie van AZ
Categorie: Algemeen
Tags: Brazilië, Colombia, Santos

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry