Grotere pool van handhavers door samenwerkingsverband regiogemeenten

03/10
2016
Grotere pool van handhavers door samenwerkingsverband regiogemeenten

03-10-2016 Dinsdag 4 oktober ondertekenen de burgemeesters van Utrecht en 12 regiogemeenten* een overeenkomst tot samenwerking in de handhaving op de Drank- en Horecawet. Deze samenwerking maakt het mogelijk dat Bijzondere Opsporingsambtenaren (BOA’s) ingezet kunnen worden op elkaars grondgebied. De handhavingsambtenaren blijven in dienst van hun eigen gemeente.

Bundeling van krachten in handhavingstaken
Niet alle gemeenten beschikken over voldoende BOA’s om de verschillende handhavingstaken op de Drank- en Horecawet goed uit te kunnen voeren. Met deze regionale samenwerking is een grotere pool aan handhavers beschikbaar voor acties in het kader van toezicht en handhaving. Door inzet van handhavers uit regiogemeentes, die nog niet bekend zijn bij de te controleren bedrijven en instellingen, verkleinen we ook de kans op het onbedoeld voortijdig bekend worden van controlerondes. Daarnaast kunnen kennis en ervaring sneller en beter gedeeld worden.

Samen sterker
Het initiatief voor de samenwerking is ontstaan vanuit de handhavingsafdelingen van deelnemende gemeenten. Eerder ging Utrecht een succesvolle samenwerking met de gemeente Nieuwegein aan. Samenwerken over de gemeentegrenzen is essentieel om complexe (veiligheids)problemen rond alcohol en drugs doeltreffend aan te pakken. Samen staan we sterker. De regionale samenwerking wordt na twee jaar geëvalueerd.

* Bunnik, de Bilt, de Ronde Venen, Houten, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Stichtse Vecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, IJsselstein en Zeist.

Datum: maandag 3 oktober 2016, 16:15
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Bunnik, De Bilt, De Ronde Venen, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry