T-Mobile verontwaardigd over ingrijpen toezichthouder

03/11
2009
DEN HAAG (EZPress) - De toezichthouder Agentschap Telecom zal T-Mobile vandaag een last onder dwangsom opleggen van 5 miljoen euro, omdat T-Mobile niet zou voldoen aan de UMTS-licentie voorwaarden. T-Mobile zal binnen drie maanden moeten voldoen aan de door de toezichthouder gestelde eisen, anders moet de dwangsom daadwerkelijk worden betaald. T-Mobile gaat hier tegen in beroep, maar zal tussentijds onder protest ook de aanvullende eisen van het Agentschap Telecom inwilligen.

Jan Kuijpers, Directeur Technology van T-Mobile Netherlands: `Wij zijn onaangenaam verrast door het ingrijpen van de toezichthouder. In 2007 nam T Mobile Orange Nederland over. Zowel T-Mobile als Orange hebben voldaan aan de licentie voorwaarden. Wij hebben hard gewerkt om de bestaande netwerken van T-Mobile en Orange te integreren tot een van de modernste en meest innovatieve mobiele netwerken van Europa. Ook op dit moment voldoen wij aan de voorwaarden die aan de eigenaar van de licentie worden gesteld. Het Agentschap Telecom heeft echter een eigen interpretatie van de vergunningseisen. Wij zijn het daar niet mee eens, maar wij zullen omwille van onze klanten alles op alles zetten om hier uit te komen. Het dreigen met een last onder dwangsom is wat ons betreft dan ook onnodig.`

`Wij vinden het optreden van de toezichthouder bovendien ongelukkig omdat het voorbij gaat aan de ontwikkelingen in de telecommarkt. Het is te meer niet passend omdat voor de Nederlandse mobiele communicatiesector vanaf 2010 spectrumproblemen dreigen te ontstaan door de sterke groei in mobiel dataverkeer. Het succes van de iPhone en G1 laat zien dat onze klanten steeds meer gebruik maken van mobiele data. Bovendien, door de zienswijze van het Agentschap Telecom, wordt T-Mobile gedwongen het spectrum minder effici├źnt in te zetten. T Mobile pleit daarom voor een integraal spectrumbeleid dat ruim baan geeft aan de razendsnelle ontwikkeling van mobiel breedband internet in Nederland. Dat vereist helder overheidsbeleid en omvangrijke investeringen van de telecombedrijven. Daarbij past het dreigen met dwangsommen niet.`

Over T-Mobile in Nederland

T-Mobile had in 2008 een jaaromzet van 1,806 miljard euro. T Mobile bedient meer dan 5,4 miljoen klanten in Nederland (per juli 2009). T-Mobile biedt producten en diensten voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers. In Nederland beschikt T Mobile over een zeer modern mobiel netwerk voor spraak- en datadiensten en een uitgebreid netwerk van HotSpot locaties, waar gebruikers de beschikking hebben over een zeer snelle mobiele internetverbinding. T Mobile Netherlands BV is onderdeel van Deutsche Telekom AG, een van de leidende communicatie ondernemingen in de wereld.

Als onderdeel van Deutsche Telekom concentreert T Mobile zich op de meest dynamische markten in Europa en de Verenigde Staten. De dochterondernemingen van Deutsche Telekom leveren aan het begin van juli 2009 mobiele diensten aan bijna 150 miljoen klanten. Zij doen dit via een gemeenschappelijk platform gebaseerd op GSM, `s werelds meest succesvolle digitale draadloze standaard. T Mobile is de enige mobiele communicatie aanbieder ter wereld met naadloze trans-Atlantische dienstverlening.

//Einde bericht

Bron: T-Mobile

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 3 november 2009, 14:59
Bron: EZPress Telecom
Categorie: Internet en ICT
Tags: Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry