Militairen in Caribisch Gebied klaar voor verlenen noodhulp na storm

29/09
2016
Tropische storm Matthew raast op dit moment over het Caribisch Gebied. Naar verwachting groeit die vannacht uit tot een orkaan. De Nederlandse militairen zijn al gealarmeerd. Mogelijk moeten ze noodhulp verlenen.

Het evacueren van mensen, het obstakelvrij maken van wegen en het ruimen van puin. Hier houden de militairen op de Benedenwindse eilanden Aruba, Bonaire en Curacao rekening mee. Niet alleen de mariniers van het 32e raiding squadron en militairen van de landmacht staan gereed. Dat geldt ook voor de Arubaanse en Curaçaose Militie. De manier van inzet hangt af van de geleden schade. Hierover is al contact geweest met het gezag op de 3 eilanden.

De militairen in het Caribisch Gebied trainen elk jaar meermaals het uitvoeren van noodhulp na een orkaanpassage. Waar van juni tot en met december veel kans op is.

Eerdere inzet

In de afgelopen 11 jaar bood Defensie diverse keren noodhulp na het passeren van een tropische storm of orkaan. Dat gebeurde:

In 2015 op het eiland Dominica na de passage van tropisch storm Erika. In 2010 op Curaçao na de tropische storm Thomas. In 2007 in Nicaragua na orkaan Felix In 2005 ten oosten van New Orleans na de verwoestende orkaan Katrina.

Datum: donderdag 29 september 2016, 18:00
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Aruba, Dominica, Nicaragua

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry