Utrecht en Portland - foto’s van Ron Hendriks in stadhuis

28/09
2016
Utrecht en Portland - foto’s van Ron Hendriks in stadhuis

28-09-2016 Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen Utrecht en de Amerikaanse stad Portland (Oregon), waarmee Utrecht een vriendschapsband heeft? De Utrechtse fotograaf Ron Hendriks ging op zoek naar een antwoord op deze vraag. Een expositie van zijn foto's is onder de titel 'Utrecht and Portland: Similar Cities' nu te zien in het stadhuis.

Verschillen en overeenkomsten
Hendriks studeerde niet alleen aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, maar ook twee jaar aan het Pacific Northwest College of Art in Portland. Na zijn studie werkte hij als freelance fotograaf voor landelijke kranten, het Utrechts Nieuwsblad, instellingen en bedrijven. Portland bleef hij bezoeken. Hendriks: “Wat ik interessant en inspirerend vind, is hoe Utrecht en Portland als stad op elkaar lijken en tegelijkertijd op geheel eigen wijze oplossingen bedenken om tot een gezonde groene stad te komen. Mijn foto’s tonen deze verschillen in de overeenkomsten”.

Vriendschapsband
Op 19 december 2012 verklaarden burgemeester en gemeenteraad van de Amerikaanse stad de vriendschap aan Utrecht. Dit onder aanmoediging van het Nederlandse consulaat in San Francisco, dat de economische mogelijkheden tussen Nederland en de Amerikaanse westkust wilde bevorderen. Het zag de vriendschapsband als een uitstekende uitvalsbasis voor wederzijdse initiatieven, projecten en handel. Daarbij werd vooral gewezen op de overeenkomsten tussen Utrecht en Portland: "Beide steden zijn groen, open, vooruitstrevend, duurzaam en fietsminnend," aldus oud-burgemeester Sam Adams.

Creatieve ondernemers
Op dit moment zijn het vooral kleine, creatieve ondernemers aan beide kanten van de oceaan, onder wie ambachtelijke bierbrouwers, die de economische en culturele banden warmhouden. Ook deze banden heeft Ron Hendriks de afgelopen maanden in beeld gebracht.

Deze expositie kwam mede tot stand door ondersteuning vanuit het programma Utrecht Connected Worldwide van de afdeling Internationale Zaken van de gemeente Utrecht.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht) te zien van dinsdag 4 oktober tot en met vrijdag 28 oktober 2016. Ook te bezoeken op de Culturele Zondag Win Win op 30 oktober 2016.

Datum: woensdag 28 september 2016, 16:19
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland, Portland, San Francisco, Utrecht, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry