Data-integratie is één van de grootste belemmeringen bij Smart Industry

21/09
2016
Amsterdam, 21 september 2016 – Eén van de grootste belemmeringen voor het succesvol implementeren van Smart Industry is data-integratie. Dat stelt eurodata, leverancier van softwareoplossingen en advies voor Smart Industry, in het whitepaper ‘Data-integratie ontsluit Smart Industry kansen’. Smart Industry is de term die gebruikt wordt om verregaande digitalisering, optimalisatie en automatisering van productieprocessen aan te duiden. De belangrijkste uitdagingen bij Smart Industry is dat enerzijds alle onderdelen in het proces data moeten kunnen leveren en ontvangen. Anderzijds moet al deze data samengebracht en gestroomlijnd worden met bedrijfsapplicaties, processen en contacten.

Deze data-integratie uitdaging kan door organisaties overwonnen worden door vijf stappen te volgen. Allereerst moet onderzocht worden welke bruikbare informatie uit data gehaald kan worden. Vervolgens moet de data ontsloten worden uit de verschillende databronnen. De derde stap is het samenbrengen van deze data, waardoor verrijkte data ontstaat. Als vierde stap onderzoekt de organisatie hoe zij deze rijke data kan inzetten ter verbetering van haar businessmodel. Tot slot is de laatste stap het continu monitoren van datastromen en waar mogelijk de processen steeds verder optimaliseren.

Jeroen van der Lugt, EMEA Business Development Manager van eurodata: “We staan aan het begin van één van de grootste industriële revoluties aller tijden. Aan visies is geen tekort en ook kansen worden overal gezien. Maar we merken dat veel bedrijven moeite hebben om Smart Industry daadwerkelijk in de praktijk te brengen. Volgens ons is data-integratie de grootste belemmering voor Smart Industry succes. Data is namelijk het digitale fundament waarop men verder kan bouwen. Het verzamelen van procesdata en op de juiste manier integreren van deze data is daarom cruciaal. Wanneer er een solide basis staat, kan men volle kracht vooruit met de transformatie naar Smart Industry.”

Meer weten over de mogelijkheden, succesfactoren en businessmodellen van Smart Industry? Download dan hier het whitepaper ‘Data-integratie ontsluit Smart Industry kansen’.

Datum: woensdag 21 september 2016, 11:23
Bron: Marcommit
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry