Dr. Fatima Suleman onderzoekt betaalbare (bio)therapeutica

12/09
2016
`Ik kijk er echt naar uit om samen te werken met de Utrechtse wetenschappers. Patiënten over de hele wereld hebben betaalbare medicijnen nodig`, aldus Suleman. In het voorjaar van 2017 zal zij haar oratie uitspreken in het Academiegebouw in Utrecht.

Fatima Suleman

Naast haar aanstelling bij de Universiteit van KwaZulu-Natal, is Fatima Suleman ook verbonden aan de Drake University in de VS. Ze doet onder andere onderzoek naar prijsstelling van medicijnen voor ziektes met een hoge ziektelast, zoals chronische aandoeningen. Suleman nam deel aan verschillende internationale commissies op het gebied van prijsstelling van geneesmiddelen. Op dit moment heeft ze zitting in een panel bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) over prijsstelling, health technology assessment en vergoeding.

Life Sciences

Gedurende de twee jaar van haar aanstelling in Utrecht zal Fatima Suleman deel uitmaken van het strategisch onderzoeksthema Life Sciences. Zij krijgt onderdak in de Faculteit Bètawetenschappen, bij het departement Farmaceutische Wetenschappen. De leerstoel Affordable (Bio)Therapeutics for Public Health die zij bekleedt, sluit nauw aan bij het onderzoek in het departement, met name bij het Utrecht Centre of Excellence for Affordable Biotherapeutics en het WHO Collaborating Centre for Pharmaceutical Policy and Regulation.

Prince Claus Chair

De Prince Claus Chair is een leerstoel die beurtelings aan de Universiteit Utrecht en aan het Institute of Social Studies in Den Haag (een onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam) wordt gevestigd. De beide instellingen willen met de leerstoel onderzoek en onderwijs op gebied van ontwikkelingssamenwerking bevorderen, in overeenstemming met de inzichten en ideeën van Prins Claus. Het curatorium van de Prince Claus Chair staat onder voorzitterschap van professor Louise Gunning; Koningin Máxima is beschermvrouwe van de Prince Claus Chair.

Datum: maandag 12 september 2016, 10:17
Bron: Universiteit Utrecht
Categorie: Wetenschap
Tags: Brazilië, Natal, Rotterdam, Utrecht, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry